Ciolacu nu îl mai pune pe Nicolicea pe listă la parlamentare. Ce spune despre Şerban Nicolae, Florin Iordache şi Viorica Dăncilă

Ciolacu nu îl mai pune pe Nicolicea pe listă la parlamentare. Ce spune despre Şerban Nicolae, Florin Iordache şi Viorica Dăncilă

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că Eugen Nicolicea nu mai are susţinerea organizaţiei locale din care face parte pentru o nouă candidatură la alegerile parlamentare.

”Ce ştiu cu certitudine în acest moment, în organizaţia din care face parte domnul Nicolicea nu mai este susţinut”, a declarat Marcel Ciolacu, joi seară, la Antena3.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

În ceea ce priveşte alţi doi lideri din PSD despre care s-a spus că nu ar mai prinde locuri eligibile pe listele de candidaţi –  Florin Iordache şi Şerban Nicolae – Marcel Ciolacu a arătat că el, ca lider al PSD, şi-a asumat doar că nu vor exista candidaţi cu condamnări penale, iar cei doi nu au astfel de probleme.

”Eu am spus că nu o să fie parlamentari pe listele PSD cu probleme penale şi o să mă ţin de cuvânt de acest lucru, pentru că aşa  cred e că este firesc şi cred că în orice stat democratic european este o selecţie.

Nu-mi aduc aminte ca domnul Şerban Nicolae sau domnul Florin Iordache să aibă astfel de probleme. Eu cred că e o atitudine de respect. Eu nu scot prezumţia de nevinovăţie, vorbesc de oameni condamnaţi penal”, a mai afirmat Ciolacu.

Ce a decis PSD: Oprişan şi Dăncilă au fost înlăturaţi, iar Firea recompensată. Ciolacu nu mai vrea traseişti pe liste

Întrebat dacă fostul premier PSD Viorica Dăncilă este susţinut pentru a ocupa un loc eligibil la alegerile parlamentare viitoare, liderul social-democrat a precizat că decizia aparţine organizaţiei din Teleorman, din care aceasta face parte.

”Eu am luat o decizie ca fiecare organizaţie să aibă independenţa în a face propuneri pentru candidaţi, atât de la locale, cât de la parlamentare. Cred că a fost o decizie corectă în ceea ce priveşte localele, cu toate că la Vrancea domnul Oprişan nu a ţinut cont de sfatul meu şi acum trebuie să şi-o asume.

Doamna Dăncilă e membră la organizaţia Teleorman. Mâine am o întâlnire cu toţi preşedinţii de organizaţii să discutăm propunerile lor. Eu am transmis anumite criterii şi reguli pe care doresc să le respecte şi un îndemn de a găsi personalităţi în orice domeniu, şi în domeniul juridic, de a veni cu alte voci, cunoscute pe plan local şi naţional”, a adăugat preşedintele PSD.

Dăncilă vrea loc eligibil la parlamentare şi susţine că Dragnea o lucrează şi din închisoare

Surse din PSD au afirmat că lista partidului pentru Camera Deputaţilor la alegerile parlamentare ar urma să fie deschisă de profesorul Alexandru Rafila (care a confirmat că intră în partid). Lista PSD pentru Senat, la Bucureşti, va fi deschisă de Gabriela Firea, urmată de Gabriel Mutu şi Daniel Zamfir. Vor mai candida pentru Senat Şerban Nicolae, Gheorghe Piperea şi Robert Cazanciuc.

E oficial: Alexandru Rafila candidează pe lista PSD la Camera Deputaților

Potrivit aceloraşi surse, nu se vor mai regăsi pe locuri eligibile mai mulţi parlamentari, între care Florin Iordache, Eugen Nicolicea, Nicolae Bacalbaşa, Carmen Dan şi Liviu Pleşoianu.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro: