Ciolacu îi cere lui Predoiu HG-ul pentru prezidențiale, cu două variante de lucru

Ciolacu îi cere lui Predoiu HG-ul pentru prezidențiale, cu două variante de lucru

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut, vineri dimineaţă, în şedinţa de guvern, ministrului de Interne, Cătălin Predoiu, să pregătească proiectul hotărârii de guvern privind alegerile prezidenţiale.

El a precizat că săptămâna viitoare liderii coaliţiei vor stabili data la care va avea loc primul tur de scrutin pentru Cotroceni: 15 sau 29 septembrie.

”În urma deciziilor din coaliţia de guvernare, îi solicit domnului vicepremier şi ministru al Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, să pregătească proiectul hotărârii de guvern privind alegerile prezidenţiale”, a spus premierul Marcel Ciolacu.

ADVERTISING

”Săptămâna viitoare stabilim la care dintre cele două date, 15 sau 29 septembrie, se va desfăşura primul tur”, a adăugat şeful Executivului.

Coaliţia de guvernare a decis, joi, două variante de lucru privind calendarul alegerilor prezidenţiale, şi anume ca primul tur să fie pe 15 septembrie sau pe 29 septembrie.

Decizia finală urmează să fie luată marţi, după ce liderii politici revin din minivacanţa de Rusalii.

Data limită pentru stabilirea calendarului alegerilor este 2 iulie.

ADVERTISING

Blocajul din coaliţie, unde PSD şi PNL nu au reuşit miercuri să se pună de acord când să organizeze alegerile prezidenţiale, a făcut ca şedinţa de guvern programată pentru joi să fie amânată până vineri.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇