PSD și PNL nu au căzut la pace pe data alegerilor prezidențiale

PSD și PNL nu au căzut la pace pe data alegerilor prezidențiale

Liderii coaliţiei s-au întâlnit, miercuri seara, la Palatul Victoria, pentru a discuta despre data alegerilor prezidenţiale, pe fondul neînţelegerilor dintre PNL şi PSD privind calendarul acestui scrutin.

Surse din coaliţie au precizat pentru Mediafax că PSD și PNL nu au ajuns la un consens.

PNL ar vrea mutarea alegerilor prezidențiale în noiembrie-decembrie, deși în luna martie agrease să fie în septembrie. Social democrații i-au acuzat pe liberali că nu-și respectă propria decizie.

Varianta unei candidaturi comune PSD-PNL la alegerile prezidenţiale a fost scoasă din discuţie, după ce ambele partide au anunţat că vor avea propriul candidat la Cotroceni.

ADVERTISING

Liberalii au transmis, neoficial, că singura variantă ca la alegerile prezidenţiale să se meargă cu un candidat comun este susţinerea de către social-democraţi a lui Nicolae Ciucă.

În privinţa datei alegerilor prezidenţiale, PSD insistă ca acestea să aibă loc în luna septembrie, aşa cum s-a stabilit iniţial în coaliţia de guvernare.

Liberalii pledează pentru organizarea alegerilor la sfârșit de an, în noiembrie-decembrie. Asta deoarece alegerile locale și europarlamentare au perturbat procesul de învățământ, a declarat luni Nicolae Ciucă.

ADVERTISING

În plus, campania electorală în luna august ar fi una atipică, ţinând cont că este o lună de vacanţă.

Pe de altă parte, surse au precizat pentru News.ro că PSD îşi doreşte luna septembrie pentru prezidenţiale, fiind luna în care va intra în vigoare recalcularea pensiilor, cu impact asupra electoratului, în special pensionari, electoratul tradiţional al PSD.

Între timp, Guvernul este presat de timp să dea hotărârea privind data alegerilor, dacă aceasta rămâne în septembrie.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇