Ciolacu: După alegeri, soluţia rămâne tot o coaliţie. Este sistemul german

Ciolacu: După alegeri, soluţia rămâne tot o coaliţie. Este sistemul german

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu spune că după alegeri, la cum arată în acest moment peisajul politic, soluţia rămâne tot o coaliţie. El a confirmat că, după preluarea de către Nicolae Ciucă a şefiei PNL, se va face rotaţia premierilor, în mai 2023.

„După alegeri, cum arată în acest moment procentele şi formaţiunile care vor intra în viitorul Parlament, din punctul meu de vedere, soluţia rămâne tot o coaliţie”, a spus preşedintele PSD, duminică, la Antena 3, despre viitorul coaliţiei de guvernare.

ADVERTISING

Întrebat ce se va întâmpla la alegeri, când partidele vor intra în campanie, Marcel Ciolacu a spus: „Este sistemul german, fiecare candidează şi apoi se pun toate în acelaşi coş. Vedeţi să se creioneze altă majoritate? Eu nu văd”. 

Marcel Ciolacu a precizat că au demonstrat că au capactatea de se uni şi a trage căruţă în aceeaşi direcţie, pentru a găsi cele mai bune soluţii. 

Despre rotaţia premierilor, potrivit protocolului coaliţiei, Ciolacu a spus: „Domnul Ciucă fiind preşedintele partidului, va veni cu siguranţă un premier din partea PSD. Important este ca şi până atunci să fim eficienţi”, a spus Ciolacu. 

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇