Ciolacu vorbește despre banii dați de PSD în presă: Cea mai ieftină formă de guvernare este dictatura

Ciolacu vorbește despre banii dați de PSD în presă: Cea mai ieftină formă de guvernare este dictatura

Președintele PSD Marcel Ciolacu spune că el ar vrea să facă publice datele despre câți bani dă partidul și căror instituții de presă, dar că nu-l lasă clauzele de confindenţialitate din contracte.

Întrebat, într-un interviu acordat Europa Liberă, de ce nu vrea PSD să spună câţi bani și către ce instituții de presă se duc, Ciolacu a răspuns sec: ”Nu e adevărat că nu vrem să dăm aceste date. Banii merg la presă”.

La insistențele jurnalistei să prezinte o listă cu numele instituțiilor de presă, Ciolacu a spus că nu îi permit contractele.

ADVERTISING

”Eu nu sunt de acord să lucrez cu contracte directe cu site-urile de presă, căci n-avem voie să avem contracte cu televiziunile și acest lucru nu s-a întâmplat. PSD lucrează printr-o agenție sau prin mai multe agenții, pentru că agenția îmi spune foarte clar cât de eficient sunt cheltuiți acești bani.

Am un contract comercial în acest moment cu o agenție. Am discuții cu agențiile respective ca să pot să dau aceste informații. Eu nu am făcut plățile către site-uri, ci către agenție, pe baza unui raport făcut de către agenție, care ne spune: aici e difuzarea atât, acesta este ratingul. Plățile nu le-a făcut direct PSD-ul. (…)

ADVERTISING

Banii sunt cheltuiți corect. Toate instituțiile statului au controlat acest lucru. Eu v-am spus concret, PSD are contract printr-o agenție sau mai multe agenții. Și agențiile au, la rândul lor, un contract comercial cu respectivele site-uri.

Dvs. doriți o informație detaliată. În acest moment, am început prin avocați corespondența cu agenția. Agenția a început prin avocații ei corespondență cu proprietarii de site-uri, dacă dăm sau nu aceste informații. Am înțeles care este prioritatea presei în acest moment să afle aceste detalii. E un contract comercial. Dacă dau aceste informații, pierd procesul cu agențiile”, a spus Ciolacu, evitând să răspundă.

ADVERTISING

El a spus că într-un viitor nedefinit va include în contractul cu agenția dreptul de a face publice datele.

Întrebat de ce plătește PSD pentru astfel de contracte cu presa, șeful de partid a spus că pentru a-și promova politicile publice.

Întrebat dacă atunci când e invitat la o emisiune TV și în platou se află și un reprezentant al unui site care primește bani de la PSD nu îi asigură o interacțiune mai ”blândă”, Ciolacu a dat un răspuns bizar.

”Să știți că cea mai ieftină formă de guvernare este dictatura. Haideți să ne hotărâm ce vrem. Vrem democrație sau dictatură. Democrația aduce și costuri, dar cea mai ieftină formă de guvernare este dictatura. Nu este nimic perfect. Democrația nu este perfectă. Dar, dacă căutăm acum să găsim o formă de guvernare perfectă, n-o vom găsi”.

Ciolacu a insistat că, deși au existat tentative și de la PSD, și de la alte partide de a ”controla presa”, nimeni nu a reușit asta.

”Nimeni, niciodată nu a controlat presa. Vă pot da exemple și de la celelalte partide, dar și din PSD, exemple cu cei care au dorit să controleze, dar nu au reușit și nici nu o să reușească. Dar este normal să am un instrument unde să îmi promovez politicile publice. Nu cred că fac parte dintre oamenii politici care au fost mângâiați pe creștet de către presă”, a conchis liderul PSD.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇