Ciolacu convoacă ședință cu BNR pe limitarea plăților cu cash și acuză „lăcomia băncilor”. Ciucă nu susține măsura

Ciolacu convoacă ședință cu BNR pe limitarea plăților cu cash și acuză „lăcomia băncilor”. Ciucă nu susține măsura

Premierul Marcel Ciolacu a transmis, vineri, că lăcomia băncilor nu poate fi alimentată din dezbaterea privind banii cash şi că este intolerabil să creşti artificial comisioanele bancare.

El anunţă că va convoca săptămâna viitoare la Guvern o întâlnire cu specialiştii din Ministerul Finanţelor şi BNR, dar şi cu reprezentanţii micilor întreprinzători, ai băncilor şi ai societăţii civile pentru a lua o decizie pe subiectul banilor cash.

„Lăcomia băncilor nu poate fi alimentată din dezbaterea privind banii cash! Este intolerabil să creşti artificial comisioanele bancare!”, a scris premierul într-o postare pe Facebook. 

ADVERTISING

„Nu voi renunţa niciodată la lupta împotriva evaziunii. Şi nu voi renunţa să protejez românii de lăcomia unora care vor să facă bani cu orice preţ”, mai spune şeful Executivului. 

Măsura Guvernului de a limita plățile cash prevede un prag de 5.000 de lei/zi pentru persoanele fizice și de 1.000 de lei/zi, respectiv 2.000 de lei/zi în magazinele cash&carry, pentru operatorii economici, PFA sau orice altă categorie autorizată, care emite facturi.

Preşedintele PNL, Ciucă, a afirmat și vineri, în şedinţa PNL de la Sinaia, că el nu susţine măsura privind limitarea folosirii cash-ului, dar că trebuie găsite şi măsuri care să combată evaziunea fiscală.

ADVERTISING

„Eu nu susţin măsura cash, ca să fie clar.  Dar realitatea este ca trebuie să şi găsim măsuri care să combată evaziunea fiscală. Vom vedea ce se va întâmpla cu ea. Trebuie să analizăm foarte bine măsura, pentru că nu trebuie ca oamenii să ajungă să creadă că sunt consideraţi toţi evazionişti, mai ales cei care abia agonisesc un bănuţ”, a spus preşedintele PNL, despre măsura inclusă în ultima Ordonanţă a Guvernului pentru reducerea deficitului.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇