Ciolacu vrea să înghețe negocierile pentru guvernul său. PNL acuză joc dublu, dar UDMR e de acord

Ciolacu vrea să înghețe negocierile pentru guvernul său. PNL acuză joc dublu, dar UDMR e de acord

Marcel Ciolacu vrea să suspende negocierile pentru viitorul guvern, până se rezolvă chestiuni mai urgente, iar PNL şi UDMR au reacţionat imediat.

Kelemen Hunor a fost cât se poate de clar.

"Sunt de acord cu această propunere! Guvernarea este pentru oameni, priorităţile societăţii trebuie să fie şi priorităţile coaliţiei de guvernare”, a afirmat liderul UDMR, citat de News.ro.

Ceva mai nuanţată este reacţia liberalilor.

"Cred că premierul Ciucă, prin echilibrul și deschiderea pe care a avut-o pentru dialog și găsirea de soluții corecte pentru toată societatea, este cel mai în măsură să rezolve și aceste cereri, de altfel foarte corecte și pertinente. Premierul Ciucă a fost întotdeauna un partener serios, credibil și de cuvânt în tot ceea ce și-a asumat", a declarat Dan Motreanu, la Antena 3. 

ADVERTISING

„Dascălii au tot dreptul să se revolte. Politicienii cu responsabilități executive nu au dreptul să se scuze. De 1 an și ceva erau obligați prin Ministerul Muncii să vină cu soluții privind tăierea pensiilor speciale și rezolvarea inechităților din sistemul salarial public. Modul PSD-ului și al dl.Ciolacu de a face politică rămâne același. Un joc dublu care are menirea să manipuleze opinia publică”, a scris însă pe Facebook vicepreședintele PNL Robert Sighiartău.

Liderul PSD consideră că orice negociere privind viitorul Cabinet trebuie suspendată până la rezolvarea solicitărilor sindicatelor, dar şi a restanţei majore privind reforma pensiilor speciale, pe care le consideră prioritare.

ADVERTISING

Primarul din Sfântu Gheorghe Antal Arpad a declarat, pentru News.ro, că reprezentanţii conducerii UDMR au luat, vineri, decizia de a continua negocierile în coaliţie privind portofoliile în viitorul Cabinet Ciolacu, după rotaţia premierilor şi a adăugat că Uniunea îşi doreşte să continue guvernarea.

„Dacă argumentul PSD de păstrare a Ministerului Transporturilor este faptul că domnul Sorin Grindeanu este eficient, atunci în aceeaşi măsură putem spune că domnul Cseke Attila este un ministru eficient”, a mai precizat acesta.

ADVERTISING

Negocierile liderilor coaliţiei ar putea fi reluate luni. Între timp, greva profesorilor a rămas stabilită să înceapă tot luni, 22 mai. Părinţii au fost anunţaţi să nu îşi trimită copiii la şcoală, pentru că nu vor fi nici măcar supravegheaţi de cadrele didactice.

Premierul Nicolae Ciucă ar urma să demisioneze săptămâna viitoare, iar postul să fie preluat de către Marcel Ciolacu, potrivit protocolului coaliţiei semnat în 2021.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇