Ciolacu a răspuns, în sfârșit, dacă o susține pe Firea la Primăria Capitalei

Ciolacu a răspuns, în sfârșit, dacă o susține pe Firea la Primăria Capitalei

După ce Gabriela Firea s-a lăudat la TV că se bucură încă de susţinerea PSD şi a premierului Marcel Ciolacu pentru o nouă candidatură la Primăria Capitalei, a venit în sfârşit şi şeful său de partid să dea nişte explicaţii.

Liderul deputaţilor USR Ionuţ Moşteanu i-a solicitat lui Marcel Ciolacu un răspuns public clar încă de miercuri, iar acesta a sosit joi seara.

Preşedintele PSD nu a venit cu o afirmaţie tranşantă, dar am aflat că în opinia sa "Gabi trebuie să dea explicaţii".

Ciolacu a mai spus, joi seara, la România TV, că prioritatea PSD în acest moment nu este stabilirea candidatului la Primăria Capitalei, pentru că mai e timp până la alegerile de anul viitor.

ADVERTISING

Marcel Ciolacu a fost întrebat despre Gabriela Firea, care a demisionat din funcţia de ministru în urma scandalului cu azilele groazei din Voluntari.

”Ca şi ministru, doamna Firea nu a avut nicio atribuţie în acel...Şi-a depus demisia din calitatea de ministru la o presiune publică uriaşă. Câteodată, ca om politic, nu împarţi nici dreptatea, nici nedreptatea”, a declarat premierul, citat de News.ro.

Întrebat dacă Gabriela Firea este candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Ciolacu a afirmat: ”Până să se întâmple acest incident, doamna Firea era candidatul. Haideţi să vedem, fiindcă viaţa nu se termină nici la mine, nici la doamna Firea. Haideţi să vedem cum decurg lucrurile.  În acest moment eu nu am altă decizie în ceea ce priveşte alt candidat la Bucureşti”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Alegerile sunt în septembrie, la anul. Avem timp cu toţii să închidem anumite capitole (...) Părerea mea este că Gabi trebuie în continuare să dea explicaţiile necesare pentru a închide toate deciziile. Există în politică şi greşeli sau infracţiuni, cum nu este vorba aici, există în jurul tău şi o construcţie care îţi dăunează la un moment dat”.

Gabriela Firea şi-a dat demisia din funcţia de ministru pe 14 iulie.

Gabriela Firea a negat în repetate rânduri orice implicare în afacerea cu azile din Ilfov, însă din investigaţiile de presă şi informările procurorilor reiese că oamenii care gravitau în jurul ei făceau bani, profitând de pe urma unor persoane în vârstă și bolnave.

ADVERTISING

În toată această perioadă, Firea a spus că este victima unei campanii de discreditare pentru a fi scoasă din cursa pentru Primăria Capitalei.

Acum câteva zile a anunțat bucureştenii despre intenția sa de a candida la Primăria Capitalei, precum și faptul că ar avea sprijinul personal al domnului Marcel Ciolacu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇