Cine va fi noul ministru al Educaţiei? Consiliera lui Iohannis vs. protejatul lui Cîmpeanu

Cine va fi noul ministru al Educaţiei? Consiliera lui Iohannis vs. protejatul lui Cîmpeanu

Odată cu demisia lui Sorin Cîmpeanu de la Ministerul Educaţiei, au început să curgă pe surse informaţii legate de cine îi va lua locul.

Joi seară a fost avansat numele consilierului prezidenţial Ligia Deca, unul dintre artizanii proiectului „România educată”, prezentat de Klaus Iohannis.

Ligia Deca a fost numită consilier de stat în iunie 2015, iar în decembrie 2019 devine consilier prezidenţial la Departamentul Educaţie şi Cercetare. 

ADVERTISING

Însă vineri dimineaţă alt nume apare ca favorit pentru a prelua Ministerul Educaţiei: secretarul de stat Gigel Paraschiv, care ar fi fost propus chiar de liderul PSD Marcel Ciolacu, au declarat pentru Edupedu.ro surse politice.

Gigel Paraschiv este secretar de stat în Ministerul Educaţiei încă din 2012 şi e responsabil cu învățământul universitar.

Împreună cu secretarul general al Ministerului Educației, Ioana Lazăr, au fost chemați la discuții la Guvern în această dimineață de premierul Nicolae Ciucă.

ADVERTISING

Paraschiv este protejatul lui Sorin Cîmpeanu și al fostului ministru PSD Mihnea Costoiu, rector al Universității Politehnica din București. De altfel, Paraschiv e profesor la Politehnică.

Dacă va fi noul ministru, Gigel Paraschiv va continua politica lui Sorin Cîmpeanu şi, cel mai probabil, va merge mai departe cu actuala formă a Legilor Educaţiei, care favorizează plagiatorii şi au multe alte probleme.

Sorin Cîmpeanu a anunţat, joi seară, că a decis, ”din proprie iniţiativă”, să demisioneze din funcţia de ministru al Educaţiei, iar premierul Nicolae Ciucă a anunţat că a acceptat demisia ministrului Educaţiei.

ADVERTISING

”Urmează să ne consultăm în Partidul Naţional Liberal şi în cadrul coaliţiei de guvernare şi să validăm, cu celeritate, propunerea pe care o voi înainta domnului preşedinte al României, Klaus Iohannis”, a arătat el.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇