Interimar la Educație și un posibil înlocuitor pentru Sorin Cîmpeanu

Interimar la Educație și un posibil înlocuitor pentru Sorin Cîmpeanu
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, ar urma să preia interimar portofoliul Educaţiei, iar numele consilierului prezidenţial Ligia Deca este luat în calcul pentru funcţia de ministru al Educaţiei.

Surse politice au declarat pentru News.ro că Sebastian Burduja ar urma să fie numit ministru interimar al Educaţiei, după demisia lui Sorin Cîmpeanu, în contextul acuzaţiilor de plagiat la adresa sa.

Totodată, pentru funcţia de ministru al Educaţiei este luat în calcul numele consilierului prezidenţial Ligia Deca, acesta fiind printre persoanele care au lucrat la legile Educaţiei, au spus sursele.

Ligia Deca este consilier prezidenţial la Departamentul Educaţie şi Cercetare. 

Potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul Administraţiei Prezidenţaile, Deca este doctor în ştiinţe politice, titlu acordat în 2016 de către Universitatea din Luxemburg şi absolventă a unui program postdoctoral la New Europe College. În perioada 2010-2012 a coordonat Secretariatul Procesului Bologna, gestionând procesul de organizare a Conferinţei miniştrilor educaţiei din statele membre ale European Higher Education Area (aprilie 2012). În perioada 2012-2015, a fost expert în domeniul politicilor publice în cadrul Unităţii Executive pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării şi cadru didactic asociat  la Universitatea de Vest Timişoara (2014-2015) şi SNSPA (2019-2021).

Ligia Deca a fost numită consilier de stat în 29 iunie 2015, iar în 23 decembrie 2019, a fost numită în funcţia de consilier prezidenţial.

Sorin Cîmpeanu a anunţat, joi seară, că a decis, ”din proprie iniţiativă”, să demisioneze din funcţia de ministru al Educaţiei, iar premierul Nicolae Ciucă a anunţat că a acceptat demisia ministrului Educaţiei.

”Urmează să ne consultăm în Partidul Naţional Liberal şi în cadrul coaliţiei de guvernare şi să validăm, cu celeritate, propunerea pe care o voi înainta domnului preşedinte al României, Klaus Iohannis”, a arătat el.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇