Cine va conduce Camera Deputaților după demisia lui Ciolacu și unde a aterizat Bode

Cine va conduce Camera Deputaților după demisia lui Ciolacu și unde a aterizat Bode

Conducerea Camerei Deputaţilor a luat act joi de demisia lui Marcel Ciolacu din funcţia de preşedinte al forului legislativ, înainte de votul de învestitură al guvernului condus de liderul PSD.

Alfred Simionis, liderul deputaţilor PSD, va fi interimar la şefia Camerei Deputaţilor, până în toamnă.

Tot în şedinţa de joi Lucian Bode a devenit vicepreşedinte, în locul lui Florin Roman.

Pe ordinea de zi a Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor s-a aflat demisia lui Marcel Ciolacu din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Acesta urmează să primească votul de învestitură, începând cu ora 12.00, în plenul reunit al Parlamentului. 

ADVERTISING

Potrivit deciziei Biroului Permanent, plenul a vacantat şi două posturi de vicepreşedinte al Camerei, după ce Florin Roman (PNL) şi Ciprian Şerban (PSD) şi-au prezentat demisiile.

După vacantarea celor trei funcţii din Biroul Permanent, plenul Camerei a trecut la numirea, prin vot secret, în posturile de vicepreşedinţi, a lui Alfred Simonis, propus din partea grupului PSD, şi a lui Lucian Bode, propus din partea grupului PNL, după ce acesta nu s-a mai regăsit în formula de guvern.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ulterior, Alfred Simonis, odată numit în funcţia de vicepreşedinte al Camerei, a fost desemnat preşedinte interimar al forului legislativ.

Urmăriţi LIVE Ce se întâmplă în ziua în care Guvernul Ciolacu se instalează la Palatul Victoria


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇