Ce spune noul ministru propus la Apărare despre relaţia cu Iohannis şi tatăl care a lucrat la Securitate

Ce spune noul ministru propus la Apărare despre relaţia cu Iohannis şi tatăl care a lucrat la Securitate

Propunerea PSD pentru funcția de ministru al Apărării, Angel Tîlvăr, a spus că relația cu Klaus Iohannis este una „clar stabilită de lege”, după ce fostul ministru, Vasile Dîncu, a demisionat motivând că nu se putea înțelege cu președintele.

„Decizia colegului meu este o decizie cu puternică încărcătură emoțională. Eu înțeleg să îi respect decizia și așa am procedat de fiecare dată când au fost situații asemănătoare.

Cu siguranță, dacă domnia sa va găsi de cuviință să îmi detalieze motivele pentru care a demisionat, eu voi avea această discuție cu domnia sa, cu atât mai mult cu cât relația mea cu Vasile Dîncu este una amicală, este una prietenească”, a spus Angel Tîlvăr, după ce a fost votat de social-democrați pentru a fi propunerea pentru Ministerul Apărării.

ADVERTISING

În plus, Tîlvăr subliniază că relația cu Klaus Iohannis „este una specificată clar de lege”.

„Eu o voi respecta conform legii și sper într-o colaborare foarte bună, pentru că e în interesul tuturor”, a răspuns Angel Tîlvăr.

Angel Tîlvăr
Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Despre tatăl securist

Tîlvăr a fost întrebat şi dacă crede că faptul că tatăl său a lucrat în fosta Securitate ar putea influenţa decizia preşedintelui Klaus Iohannis privind numirea sa la Ministerul Apărării.

„Mi-aş dori foarte mult să trăiesc într-o ţară în care dosarele de cadre să fie mai puţin importante decât activitatea fiecăruia.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Mi-aş dori foarte mult ca, prin munca pe care am făcut-o şi pe care o fac, să demonstrez că orice cetăţean al acestei ţări este dispus să pună umărul la progresul acestei ţări.

Nu ştiu dacă va influenţa (decizia şefului statului - n.red.). Este libertatea domniei sale să o facă. Eu nu am făcut niciodată un secret din ceea ce sunt, ceea ce am făcut, ce fac şi ce voi face”, a afirmat Angel Tîlvăr, citat de News.ro.

Priorităţile lui Angel Tîlvăr

Chestionat care vor fi priorităţile sale la Apărare, Tîlvăr a replicat: „În momentul în care purtăm această discuţie, la estul României există o situaţie de securitate cauzată de invazia lui Putin, nejustificată”.

ADVERTISING

„Pe de o parte. Avem dorinţa de a păstra cetăţenii ţării într-o stare de calm şi normalitate.

Pe de altă parte, nu aş vrea să uităm că în momentul în care discutăm acum există militari români care, fie sub egida NATO, UE sau a ONU, îşi desfăşoară activitatea menită să păstreze pacea în anumite zone ale ţării.

Vorbim că vom aloca 2,5% din PIB pentru Apărare. Pe lângă 2,5% din PIB pentru Apărare, vreau să nu uităm că sunt la fel de importanţi pentru noi oamenii implicaţi în structura de apărare”, a mai spus senatorul PSD, citat de News.ro.

Angel Tîlvăr a fost votat de social-democrați, luni, pentru a ocupa funcția de ministru al Apărării. Detalii aici - PSD a decis pe cine pune ministru la Apărare. Cine e Angel Tîlvăr


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇