Ce face Klaus Iohannis în America de Sud? Două zile fără nicio activitate publică

Ce face Klaus Iohannis în America de Sud? Două zile fără nicio activitate publică

Preşedintele Klaus Iohannis a plecat luni în America de Sud, pentru vizite oficiale în Brazilia, Chile și Argentina. Șeful statului se va întoarce în țară miercurea viitoare.

Până acum s-a întâlnit cu președintele Lula da Silva, marți, iar miercuri cu viceprimarul și viceguvernatorul din Rio de Janeiro.

Dar joi, Klaus Iohannis nu a avut nicio activitate publică. Nici pentru azi nu este anunțat nimic, potrivit agendei publicate pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Președintele este însoțit în această vizită oficială de soția sa, Carmen Iohannis.

ADVERTISING

Potrivit Administrației Prezidențiale, sâmbătă, Klaus Iohannis, va vizita oficial Chile, cu scopul de a „impulsiona colaborarea politică, schimburile economice, cooperarea sectorială și încurajarea contactelor interumane”. Turneul sud-american se va termina cu o vizită în Argentina.

Amintim că șeful statului a plecat spre America de Sud tot cu un avion privat de lux. Este chiar aceeași aeronavă Boeing cu care a călătorit în Japonia și Singapore, potrivit datelor publicate de site-ul de specialitate Boarding Pass.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Întrebat săptămâna trecută de ce nu sunt publice costurile deplasărilor sale externe, Iohannis a răspuns că așa e legea. Legea, care secretizează costul deplasărilor, e la rândul ei secretă.

Citeşte o analiză semnată de Ioana Ene Dogioiu pe subiectul avionului de lux: Provincialul parvenit și lecția pentru popor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇