Cătălin Drulă, după eșecul negocierilor: Nu ne lasă Comisia. Nu ne lasă PNRR. Nu vă lasă hoția și lăcomia din capul vostru, Marcele!

Cătălin Drulă, după eșecul negocierilor: Nu ne lasă Comisia. Nu ne lasă PNRR. Nu vă lasă hoția și lăcomia din capul vostru, Marcele!

Preşedintele USR Cătălin Drulă a afirmat că Guvernul Ciolacu a pus economia pe butuci, iar acum miniştrii din Executiv invocă drept pretext pentru a nu răspunde revendicărilor transportatorilor şi fermierilor, Comisia Europeană, PNRR sau Curtea Constituţională.

„Nu vă lasă hoţia şi lăcomia din capul vostru, Marcele!”, i-a transmis Drulă premierului PSD.

„Nu ne lasă Comisia. Nu ne lasă PNRR-ul. Nu ne lasă CCR-ul. Nu vă lasă hoţia şi lăcomia din capul vostru, Marcele! Am ajuns exact unde era previzibil.

ADVERTISING

Aţi pus economia pe butuci, aţi adus întreprinzătorii, micii profesionişti, agricultorii la disperare cu politicile voastre dezastruoase.

Pentru specialii voştri graşi şi rotofei, întotdeauna se poate. Pentru oamenii cinstiţi, care muncesc din greu, nu se poate”, a scris Cătălin Drulă, duminică pe Facebook, informează news.ro.

„Şi ca orice regim bazat pe furt şi impostură, aţi ajuns din disperare să apelaţi şi la măsuri represive”, a continuat liderul USR.

„Dosare penale în stânga şi dreapta, activişti civici umflaţi cu miliţia, ameninţări cu arma în mână, dreptul la adunare publică şi la protest călcat în picioare. Deveniţi din ce în ce mai mici şi mai disperaţi. Pentru cei pe care îi puneţi să facă ilegalităţi şi abuzuri în numele vostru, am un mesaj: OPRIŢI-VĂ. Există viaţă şi după regimul Iohannis”, a completat Drulă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El a mai spus că „democraţia românească va trece şi peste zbaterile acestui regim securistic”.

„Vom repune pe picioare economia românească şi vom opri bătaia de joc faţă de oamenii care muncesc. Pentru cei care fac abuzuri zilele acestea, opriţi-vă un pic şi ascultaţi ce se aude: tic-tac… încă mai e timp: OPRIŢI-VĂ!”, a conchis Drulă.

Protestul transportatorilor şi al fermierilor a continuat și duminică. Reprezentanţii celor două ramuri au avut duminică o întâlnire la Ministerul Finanţelor, de peste patru ore, în cadrul căreia nu s-a ajuns la nicio concluzie. La finalul discuțiilor, reprezentanții manifestanților au anunțat că protestele vor continua „la nesfârşit, până când aceste autorităţi vor înţelege că neputinţa dumnealor de a gestiona o ţară este reală”.

ADVERTISING

În mesajul transmis de reprezentanții la negocieri către protestatari, pe lângă anunțarea eșecului negocierilor, aceștia au menționat că autoritățile nu sunt dispuse să reducă din cheltuielile aparatului bugetar - de la pensii speciale până la reducerea risipei bugetare și a aparatului de stat supradimensionat. O nemulțumire care s-a auzit pe tot parcursul celor 5 zile de protest, adăugată la solicitările punctuale.

Intrări în Capitală au fost semiblocate de coloane de camioane și mașini agricole. De asemenea, șosele de centură ale mai multor orașe au fost blocate de manifestanți. Proteste au loc în Oradea, Suceava, Botoșani, Harghita, Vaslui, Brașov, Gorj, Dolj, Constanța, Ploiești, București și Ilfov. Au existat șoferi persoane fizice care s-au solidarizat cu protestatarii.

Cele mai mari probleme la intrarea în Capitală au fost la Afumaţi, unde s-a circulat cu viteză foarte redusă pe DN2, autovehiculele transportatorilor şi fermierilor fiind staționate pe banda 1 a ambelor sensuri de mers. Protestatarii speră ca luni să poată intra în Bucureşti, să-şi strige revendicările în Piaţa Victoriei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇