Budăi s-a dus cu flori la negocierile cu profesorii de la Colegiul Caragiale: Până acum nicio sarcină primită de la coaliție nu am ratat-o!

Budăi s-a dus cu flori la negocierile cu profesorii de la Colegiul Caragiale: Până acum nicio sarcină primită de la coaliție nu am ratat-o!

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a fost miercuri dimineaţă la Colegiul I. L. Caragiale pentru a discuta cu profesorii despre revendicările care îi ţin în grevă de peste două săptămâni.

Budăi a fost surprins că intră în liceu cu un mare buchet de flori, pe care l-a justificat prin faptul că aşa se merge la o femeie (referitor la doamna director al colegiului, Andreea Bodea).

ADVERTISING

După discuţia cu profesorii, ministrul a spus că principiul de la care pleacă în construirea grilei de salarizare este salariul mediu brut aflat în plată pentru debutant.

”Am regăsit şi am găsit aici o o emoţie constructivă despre cum să facem pentru ţara noastră şi pentru copiii noştri, pentru viitor. Şi cred că despre asta este esenţa discuţiei pe care trebuie să o purtăm cu cadrele didactice, şi nu despre salarizare neapărat”, a spus Bădăi, citat de News.ro.

Despre legea salarizării, Marius Budăi a afirmat:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Noi am scris în nota de fundamentare, le-am explicat profesorilor de ce în nota de fundamentare am scris principiul de la care plecăm în construcţia noii grile. Nu voi discuta neapărat pe închiderea altor grile până nu voi termina discuţia cu Educaţia, pentru că asta este decizia coaliţiei şi principiul de la care plecăm în construirea grilei de salarizare este plecarea de la salariul mediu brut aflat în plată pentru debutant”.

Budăi a prezentat şi calendarul asumat pentru legea salarizării: „Până pe data de 15 am termen de la coaliție să finalizeze draftul legii, astftel încât în perioada 15 iulie-1 septembrie să continuăm discuțiile cu sindicatele, ca la 1 septembrie propunerea legislativă să treacă de guvern și să fie depusă în Parlament. Până acum nicio sarcină primită de la coaliție nu am ratat-o”.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇