Bucureștiul electoral și halucinant: Ca și cum Roșia Montană, Colectiv, amnistia și grațierea sau 10 august n-ar fi existat

bogdan.barbu

Activist de mediu

Acum e ACUM! Bogdan Barbu este tată, soț, IT-ist, fost activist de mediu și, de aproape 2 ani, copreședintele ACUM, partid de doctrină verde, ecologist și anticorupție. Bogdan crede în a lupta pentru o Românie mai bună, mai curată din punct de vedere al mediului și mai curată din punct de vedere politic. Crede în a respira un aer proaspăt atunci când ieșim din casă și într-un aer proaspăt atunci când vorbim despre societatea românească. Crede în drepturi cetățenești largi și în respectarea decenței umane. Și consideră că mediul, tranziția climatică, este cea mai mare problemă despre care nu se vorbește în România, iar asta afectează viețile oamenilor și chiar și viitorul economiei. Vrea să schimbe asta.

Un călător în timp care s-ar fi întors de la finalul lui martie 2024 câțiva ani mai devreme, la momentele politice tensionate, i-ar fi șocat pe oamenii care au protestat în câteva momente-cheie.

Ar părea greu de crezut că oamenii care ne-au adus dubioasa afacere Roșia Montană se laudă acum cu câștigarea procesului, în timp ce dau vina pe ceilalți. Ba chiar fac jocurile la București, cu perspective de a domina Capitala pe termen lung.

Și mai greu de crezut ar fi că primarul de sector Piedone, trecut puțin și prin pușcărie dar albit de justiție, conduce într-un sondaj pentru Primăria Capitalei. În traducere, lăsând la o parte personajul controversat care este el, la butoane ar veni ,,Varanul’’ Dan Voiculescu.

ADVERTISING

Poate n-ar fi chiar atât de șocați că PSD și PNL și-au dat mâna într-o ,,monstruoasă coaliție’’, după ce liberalii s-au atașat foarte convenabil protestelor de stradă anticorupție și anti-PSD. Ar fi poate doar șocați de tupeul cu care PNL a sărit dintr-o barcă în alta și de ușurința cu care a acceptat să fie un instrument care ignoră orice principiu de liberalism, pentru a rămâne la putere.

Să ne uităm la măririle de taxe de anul trecut! Ce a fost liberal în ele?

,,Votează PNL ca să scapi de PSD’’ a devenit ,,votează PNL ca să votezi direct PSD’’. Literalmente, pentru că partidele merg pe liste comune pentru alegerile locale și europarlamentare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Klaus Iohannis, președintele României și aspirantul la fotoliul (foarte comod, desigur) de secretar general al NATO, ar fi o dezamăgire și mai mare.

Omul care a beneficiat masiv de protestele de stradă și care s-a cățărat pe discursul anticorupție putea să apară liniștit printre țepele pe care le pusese odinioară Traian Băsescu în Piața Victoriei.

Doamne, cât ne-a păcălit! Sigur că nu așteptam minuni de la el, dar parcă nici chiar așa. Fostul primar de la Sibiu, poziție care i se potrivea perfect și în care ar fi fost bine să fie și acum, a dat din gură despre hoție și anticorupție doar atât cât să fie ales de două ori. După care a dispărut și ne-a lăsat să ne descurcăm!

ADVERTISING

Lupta anticorupție este mult, mult mai jos decât ÎNAINTE ca Iohannis să ajungă președinte. E aproape de nivelul regretabilului procuror-jucărie Amăriei, când premier era Adrian Năstase.

Și cu marile mișcări de protest care aduceau sute de mii de oameni în stradă ce s-a întâmplat?

Pur și simplu ne-au păcălit, ne-au dezumflat, ne-au deturnat atenția, ne-au dezbinat, ne-au dat impresia că oricum nu există speranță.

N-au mai acționat brutal ca la ordonanța pe amnistie și grațiere, ci au lucrat mai fin, cu articole subtile, cu decizii ale Curții Constituționale, cu magistrați care lucrează în favoarea infractorului.

Iar acum, toate aceste forțe care au scos oamenii în stradă în București, care au stârnit atât de multă furie, lucrează să pună mâna chiar pe București.

Cu un ,,doctor al Sistemului’’, bogat și adaptabil, precum medicul Cîrstoiu, sub umbrela PSD-PNL, dar și printr-un om care a devenit un anti-simbol al protestelor de la Colectiv, Cristian Popescu Piedone. Să vezi anticorupție dacă ajunge Piedone primar! Toate vânzătoarele de leuștean vor fi judecate pentru subminarea națiunii. Toți zarzavagiii vor fi acarii Păuni și li se va da cu piciorul în lăzi.

Plus ceva extremiști adaptabili și capabili să bată palma în culise, cum sunt cei de la AUR. Care pretind că au fost și ei la proteste la Victoriei, dovadă că Sistemul a infiltrat bine oameni pe acolo.

Da, ăsta e Bucureștiul halucinant al anului electoral 2024. Poate că nu putem mai mult!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇