Boris Johnson va prezenta vineri abordarea Londrei în negocieri, după poziţia ”dezamăgitoare” a liderilor UE

Boris Johnson va prezenta vineri abordarea Londrei în negocieri, după poziţia ”dezamăgitoare” a liderilor UE

Premierul britanic Boris Johnson va stabili vineri abordarea Regatului Unit asupra relaţiei post-Brexit cu UE, după ce negociatorul său şef a descris ultimele solicitări ale blocului comunitar în negocierile comerciale drept dezamăgitoare şi surprinzătoare, relatează Reuters.

Marea Britanie a ieşit din UE la sfârşitul lunii ianuarie, iar cele două părţi au fost de atunci angrenate în negocieri complexe pentru a ajunge la un acord de liber schimb pentru perioada de după 31 decembrie 2020.

Liderii UE au cerut Regatului Unit să facă "gesturile necesare" pentru a se ajunge la un compromis.

ADVERTISING

"Prim-ministrul @BorisJohnson va prezenta reacţiile şi abordarea Regatului Unit mâine (vineri - n.r.), în lumina declaraţiei sale de pe 7 septembrie", a precizat negociatorul şef al Londrei pentru Brexit, David Frost.

UE dă în judecată Marea Britanie pentru că încalcă acordul de Brexit

Boris Johnson a stabilit ca termen limită data de 15 octombrie şi a precizat atunci că dacă nu se ajunge la un acord ambele părţi ar trebui "să accepte şi să meargă mai departe".

"Dezamăgiţi de concluziile #EUCO privind negocierile UE-Regatul Unit", a postat Frost pe Twitter. "Surprinşi că UE nu mai este angajată să lucreze 'intensiv' pentru a ajunge la un viitor parteneriat aşa cum am convenit cu @vonderleyen pe 3 octombrie", a adăugat el.

ADVERTISING

"De asemenea, surprinşi de sugestia că pentru a ajunge la o înţelegere toate mişcările viitoare trebuie să vină de la Regatul Unit. Este o abordare neobişnuită în purtarea unei negocieri", a mai postat Frost.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇