Biografiile lui Trump și Pence au fost modificate pe site-ul Departamentului de Stat, să pară că și-au încheiat deja mandatul

Biografiile lui Trump și Pence au fost modificate pe site-ul Departamentului de Stat, să pară că și-au încheiat deja mandatul

Americanii par să se fi săturat complet de încă președintele Statelor Unite, Donald Trump, și mâna sa dreaptă, vicele Mice Pence.

Un angajat al Departamentului de Stat a schimbat biografiile celor doi de pe site-ul oficial, astfel încât să pară că mandatul lor s-a încheiat deja, în data de 11 ianuarie.

De precizat este că președintele ales al SUA, Joe Biden, va fi învestit în funcție tocmai în 20 ianuarie.

Doi diplomați americani care cunosc situația au dat detalii pentru BuzzFeed News, însă protejați de anonimat.

ADVERTISING

Biografia președintelui a fost modificată astfel: ”Mandatul lui Donald J. Trump s-a încheiat la 2021-01-11 19:49:00”, în timp ce biografia vicepreședintelui arăta: ”Mandatul lui Michael R. Pence s-a încheiat la 2021-01-11 19:44:22”.

Datele de pe pagina lui Trump s-au schimbat de mai multe ori. După câteva ore, cine accesa site-ul Departamentului de Stat se lovea de eroarea 404 - ”Ne pare rău, acest site se confruntă în prezent cu dificultăți tehnice. Încercați din nou peste câteva momente”.

Unul dintre diplomații citați anterior a spus că secretarul de Stat, Mike Pompeo, a deschis o anchetă internă în acest caz, începând cu stagiarii și angajații care părăsesc Departamentul de Stat săptămâna aceasta și următoarea, chiar înainte de tranziția la Administrația Biden.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ambele surse au spus că o investigație ar putea fi o provocare, având în vedere câte persoane au acces administrativ la sistemul de gestionare a conținutului utilizat pentru site-ul oficial al Departamentului de Stat.

Este un ”sistem închis” care este ”aproape imposibil de accesat de hackeri”, a declarat unul dintre diplomați. ”100% nu este vorba despre un atac cibernetic”, au comentat cei doi oficiali.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇