Biden intră în campanie pe TikTok, aplicația cu care până de curând guvernul american era în război (Video)

Biden intră în campanie pe TikTok, aplicația cu care până de curând guvernul american era în război (Video)

Preşedintele american Joe Biden a postat în weekend un clip de 26 de secunde pe TikTok, după ce guvernul american a criticat în mod violent această aplicaţie chinezească, o platformă care-i acordă octogenarului o cale de acces către tineri alegători.

Nicio măsură federală în vederea unei restrângeri pentru TikTok nu mai pare să fie avută în vedere, relatează AFP.

Aplicaţia de partajare video a fost atacată furibund, în trecut, atât de către fostul guvern al lui Donald Trump, cât şi de cel al lui Biden.

ADVERTISING

TikTok, propritatea grupului chinez ByteDance, a fost acuzată de mulţi politicieni americani că este un instrument de propagandă pentru guvernul chinez, acuzaţii negate de companie.

Într-un video postat duminică pe contul de campanie @bidenhq, preşedintele democrat în vârstă de 81 de ani abordează cu uşurinţă subiecte de la politică şi până la campionatul american de fotbal NFL.

Întrebat dacă preferă Super Bowl sau celebrul spectacol de la pauză, al cărui cap de afiş a fost în acest an cântăreţul Usher, el spune că alege meciul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Întrebat despre existenţa unui complot secret în vederea trucării meciului, pentru ca starul pop Taylor Swift - al cărei iubit, Travis Kelce, joacă la Kansas City Chiefs - să-şi poată folosi apoi notorietatea pentru a-l susţine pe Joe Biden, preşedintele răspunde cu umor.

”Aş intra în bucluc dacă v-aş spune”, spune el.

Mai multe state şi guvernul federal au interzis folosirea aplicaţiei TikTok pe device-urile de serviciu, invocând riscuri la adresa securităţii naţionale.

ADVERTISING

În Monata (nord-vest), un judecător a blocat recent o iniţiativă a guvernului acestui stat vizând interzicerea completă a aplicaţiei TikTok.

În pofida faptului că aplicaţia este examinată în continuare de Washington, nu pare să mai fie avută în vedere nicio măsură privind interzicerea sau restrângerea folosirii.

”Acum se pare că ideea unei interziceri a fost avansată mai mult pentru a marca puncte politice decât într-un efort serios de legiferare”, declara recent cotidianului The Guardian David Greene, un avocat specializat în drepturi civile.

Odată cu apropierea alegerilor americane de la 5 noiembrie 2024, platforma permite un acces la tineri alegători, principalii utilizatori ai acesteia.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇