Biden i-a încurcat pe președinții Mexicului și Egiptului, chiar în conferința în care și-a apărat memoria "bună" (Video)

Biden i-a încurcat pe președinții Mexicului și Egiptului, chiar în conferința în care și-a apărat memoria "bună" (Video)

Joe Biden i-a confundat pe președinții Egiptului și Mexicului, chiar în conferința de presă în care a dat furios asigurări că memoria sa este foarte bună.

Biden s-a referit la președintele egiptean Abdel Fatah El-Sisi ca fiind „președintele Mexicului”, a remarcat The Hill.

Biden a ţinut joi seara o conferință de presă, în care a respins vehement un raport oficial, care a oferit o evaluare dură a abilităților sale de memorie şi luciditate. Biden a respins cu fermitate concluziile procurorului special Robert Hur, care îl descrie pe președinte drept „un om în vârstă, simpatic, bine intenționat, dar cu o memorie slabă”.

ADVERTISING

„Memoria mea este bună. Uită-te la ce am făcut de când am devenit președinte... cum s-a întâmplat asta? Cred că pur și simplu am uitat ce se întâmplă”, a spus Biden, pe un ton sarcastic.

„Sunt un om în vârstă şi ştiu ce fac, la naiba. Nu am probleme de memorie”, a spus Joe Biden, 81 de ani, denunţând ferm faptul că raportul susţine că a uitat inclusiv data morţii fiului său, Beau.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Dar când i s-a adresat o întrebare despre situația umanitară din Gaza, Biden s-a referit în mod eronat la liderul egiptean Abdel Fattah El-Sisi drept „președintele Mexicului”.

„Cred că, după cum știți, inițial, președintele Mexicului, El-Sisi, nu a vrut să deschidă graniţa pentru a intra ajutoarele umanitare. Am vorbit cu el. L-am convins să deschidă frontiera”, a spus Biden.

Un clip cu această declaraţie s-a viralizat, iar adversarii republicani l-au folosit drept cea mai recentă dovadă că Biden este inapt să mai fie preşedinte şi din 2025 încolo.

Biden confuses Mexican & Egyptian president, calls Israel response 'over the top' | LiveNOW from FOX

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇