Biden e furios, după un raport oficial care spune că a uitat până și data morții fiului său: Cum naiba îndrăznește? Nu am probleme de memorie!

Biden e furios, după un raport oficial care spune că a uitat până și data morții fiului său: Cum naiba îndrăznește? Nu am probleme de memorie!

Preşedintele american Joe Biden, vizibil furios, a afirmat joi seară într-un discurs la televiziune că nu are probleme de memorie, după ce raportul unui procuror special l-a descris ca fiind un bărbat în vârstă „cu memorie slabă”.

„Sunt un om în vârstă şi ştiu ce fac, la naiba. Nu am probleme de memorie”, a spus Joe Biden, 81 de ani, denunţând ferm faptul că raportul susţine că a uitat inclusiv data morţii fiului său Beau.

În timpul declaraţiilor făcute joi la Casa Albă, Biden s-a arătat profund deranjat de menţionarea fiului său în raportul procurorului special. „Cum naiba îndrăzneşte să ridice această chestiune? Sincer, când mi s-a pus întrebarea, m-am gândit că nu era treaba lor”, a explicat Biden.

02/08/24: President Biden Delivers Remarks

Procurorul special însărcinat cu anchetarea acuzaţiilor de gestiune defectuoasă a documentelor secrete de către Joe Biden a decis să nu recomande urmărirea penală într-un raport publicat joi, care îl descrie pe preşedintele american drept „un bărbat în vârstă cu o memorie slabă”.

În raportul său de 388 de pagini, procurorul special menţionează în special un interviu de cinci ore, pe parcursul a două zile, cu Joe Biden, în cursul căruia a observat că „memoria lui s-a înrăutăţit”.

„Nu îşi mai aducea aminte când a fost vicepreşedinte”, nemaiştiind exact în ce an a început ori s-a încheiat mandatul său în timpul preşedintelui Barack Obama, nici exact anul morţii fiului său cel mare Beau, a scris procurorul.

ADVERTISING

Avocaţii lui Biden au spus că lapsusurile sale de memorie nu sunt neobişnuite pentru cineva care încearcă să descrie evenimente care au avut loc cu ani în urmă. "Astfel de comentarii nu îşi au locul într-un raport al Departamentului de Justiţie", au scris aceştia în comentariile incluse în raportul lui Hur.

După publicarea raportului, avocaţii lui Biden l-au criticat pe Hur pentru depăşirea atribuţiilor.

"A fost clar de la început că nu se justificau acuzaţii penale", a declarat avocatul personal al lui Biden, Bob Bauer. "Cu toate acestea, procurorul special nu s-a putut abţine de la excese de investigaţie", a adăugat el.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Avocatul Casei Albe, Richard Sauber, a declarat că raportul lui Hur conţine "o serie de comentarii inexacte şi nepotrivite".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇