Lanț de gafe pentru Biden: Iar a vorbit de întâlniri cu lideri care sunt morți de ani buni

Lanț de gafe pentru Biden: Iar a vorbit de întâlniri cu lideri care sunt morți de ani buni

Memoria lui Joe Biden pare să-i joace tot mai multe feste în ultima vreme. După ce l-a confundat duminică pe Emmanuel Macron cu François Mitterrand, miercuri i-a încurcat și pe Angela Merkel cu Helmut Kohl.

Vorbind la două evenimente electorale de strângere de fonduri ce au avut loc la New York, Biden a adus în discuție un summit G7 ce a avut loc în Marea Britanie în 2021, la câteva luni după luarea cu asalt a Capitoliului.

La ambele evenimente președintele american, ce candidează pentru un al doilea mandat, a menționat că Helmut Kohl l-a întrebat cum ar reacționa dacă ar afla că Parlamentul britanic a fost luat cu asalt și mulțimea a ucis polițiști pentru a opri alegerea unui premier, potrivit NBC News.

ADVERTISING

Kohl a fost cancelar al Germaniei între 1982 și 1998 și a murit în iunie 2017, la vârsta de 87 de ani. La summit-ul la care făcea referire Biden a participat Angela Merkel, fiind printre ultimele întâlniri internaționale la care aceasta a participat în calitate de cancelar, înainte de a se retrage din viața politică, după 16 ani la putere.

Noile gafe vin după ce duminică, la un eveniment din Las Vegas, președintele american în vârstă de 81 de ani, vorbind tot despre un summit G7 dar de data aceasta din 2020, l-a confundat pe actualul preşedinte francez Emmanuel Macron cu Francois Mitterand, decedat în urmă cu aproape 30 de ani. Mai mult, în primă fază a și susținut că acesta ar fi fost liderul Germaniei, dar s-a corectat apoi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Francois Mitterrand a condus Franţa între 1981 şi 1995 şi a murit în 1996. Emmanuel Macron este preşedinte din 2017.

Biden confuses Macron with late French president | On Balance

La doar o zi după, Biden a uitat numele Hamas, când a fost întrebat despre situația ostaticilor din Gaza.

Alarming footage appears to show Biden forgetting Hamas’ name when asked about hostages held in Gaza

Și marele său rival din tabăra republicană, fostul preşedinte Donald Trump, în vârstă de 77 de ani, a avut momente de confuzie recente.

În ianuarie, el a confundat-o pe rivala sa pentru nominalizarea republicană, Nikki Haley, cu fosta șefă a Camerei Reprezentanţilor, democrata Nancy Pelosi.

ADVERTISING

Un sondaj realizat de NBC News la începutul anului a arătat că 76% dintre votanți, inclusiv jumătate dintre democrați, sunt îngrijorați cu privire la starea de sănătate fizică și psihică a lui Biden. În cazul lui Trump procentul celor îngrijorați din aceste motive este de 48%.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇