Belgia are în conducerea Guvernului cel mai în vârstă politician transgender din Europa

Belgia are în conducerea Guvernului cel mai în vârstă politician transgender din Europa

După aproape doi ani în care nu a avut un guvern cu puteri depline, Belgia are acum o coaliție condusă de premierul Alexander De Croo. Unul dintre vicepremieri este Petra De Sutter, care este și cea mai în vârstă politiciană transgender din Europa.

De Sutter, care a fost europarlamentar din partea Verzilor din iulie 2019, a fost nominalizată acum în fruntea Guvernului alături de alți 6 politicieni, într-o coaliție formată din 7 partide, poreclită „Vivaldi”.

Belgia rămăsese fără Guvern din decembrie 2018, când coaliția formată la acea vreme din 4 partide s-a destrămat.

ADVERTISING

Între momentul alegerilor federale din 2019 și martie din acest an, țara a fost condusă de un guvern interimar condus de primul premier femeie al Belgiei, Sophie Wilmes. Acum, Wilmes devine prima femeie care ocupă funcția de Ministru de Externe în această țară.

Cine este Petra De Sutter

De Sutter, în vârstă de 57 de ani, este profesoară de ginecologie, specializată în fertilitate, la Universitatea din Ghent. E o cunoscută activistă pentru drepturile comunității trans și a vorbit public deschis despre propria-i experiență, potrivit CNN.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Aveam 40 de ani când am decis să devin pe deplin femeia care am simțit mereu să fiu și odată cu această decizie am pierdut colegi, oameni pe care îi știam și chiar prieteni.

Nu toată lumea e la fel de norocoasă ca mine, să fie acceptată în mediul de muncă, să fie acceptată de partener. De fapt, foarte puțini au acest noroc.

De aceea consider că trebuie să fac ceva pentru cei care nu au avut acest noroc. Găsesc atât de nedrept că oameni suferă în lume doar pentru ceea ce vor să fie”, spunea De Sutter de curând, într-un interviu publicat pe site-ul ei.

ADVERTISING

De Sutter este cel mai în vârstă politician transgender din Europa. Marie Cau a devenit primul politician trans din Franța când a fost aleasă primar în Tilloy-lez-Marchinnes la începutul acestui an. Primul politician transgender din Italia este Gianmarco Negri, care a devenit primar în Tromello anul trecut.

Ce înseamnă să fii trans

Persoanele transgender au o identitate de gen sau expresie a genului care diferă de cea a sexului atribuit la naștere.

Unele dintre persoanele transgender care își doresc să tranziționeze de la un sex la altul prin mijloace medicale se identifică ca transexuale.

A fi transgender este independent de orientarea sexuală. Persoanele trans se pot identifica ca fiind heterosexuale, homosexuale, bisexuale, asexuale, sau pot refuza să-și eticheteze orientarea sexuală.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇