Asociația ACCEPT face plângere penală împotriva PSD, după apariţia unor clipuri cu cetaţeni "gay" atribuite USR PLUS

Asociația ACCEPT face plângere penală împotriva PSD, după apariţia unor clipuri cu cetaţeni "gay" atribuite USR PLUS

Asociația ACCEPT a reacționat, vineri, după ce alianța USR-PLUS a acuzat PSD că a început o campanie “murdară” prin promovarea pe reţele sociale a unor clipuri video în care persoane deghizate în reprezentanţi ai minorităţilor sexuale poartă tricouri false ale alianţei şi distribuie pliante electorale în Voluntari.

Reprezentanții asociației au transmis ca vor depune plângere penală în acest caz.

„Tacticile mizerabile de campanie utilizate în Voluntari de către Partidul Social Democrat în contextul campaniei pentru alegerile locale utilizează stereotipuri la adresa persoanelor transgender și instigă la ură și discriminare împotriva întregii comunități LGBTI.

ADVERTISING

Asociația ACCEPT condamnă ferm gestul politicienilor PSD care folosesc ura din societate pentru a ataca adversarii politici, fără vreo urmă de rușine sau conștiință a impactului faptelor lor.

ACCEPT va depune o sesizare penală la Parchetul General împotriva PSD Voluntari pentru a identifica autorii acestei înscenări manipulatoare menite să genereze ură”, au scris reprezentanții asociației ACCEPT pe Facebook.

Aceștia solicită politicienilor să respecte demnitatea persoanelor LGBTI și a tuturor grupurilor sociale vulnerabile la discriminare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Asociația ACCEPT nu va permite ca comunitatea LGBTI să devina subiectul de campanie și țapul ispășitor al eșecurilor întregului eșalon politic. ACCEPT va accesa toate instrumentele legale pentru a asigura respectarea demnității persoanelor LGBTI de formatorii de opinie din zona politică, cât și din presa centrală și locală”, au precizat ei.

Asociația cere politicienilor să nu se poziționeze ca victime

De asemenea, membrii asociației au un mesaj și pentru politicienii care au acuzat această manipulare.

ADVERTISING

Solicităm politicienilor care se dezic de această manipulare să nu se poziționeze ca victime ale unei înjosiri, ci să înțeleagă și să își asume nevoia de solidarizare cu o comunitate intens marginalizată, care înfruntă aceste huiduieli și amenințări în fiecare zi”, au incheiat ei.

Vineri a apărut al doilea clip

Primul clip despre care a atras atenția USR PLUS a fost transmis pe rețelele sociale în noaptea de joi spre vineri, iar vineri a mai apărut unul.

În cel de-al doilea clip apare un bărbat care se declara homosexual si care susține că Bogdan Rolea, membru USR-PLUS care candidează pentru Primaria Voluntari, i-ar fi promis ca va „legaliza homosexualitatea”.

„Bună, dragii mei. Numele meu este Dudu. Am primit acest pliant de la domnul Bogdan Rolea care candidează la Primaria Voluntari. Este din USR. Mi-a promis foarte multe lucruri, că va legaliza inclusiv homosexualitatea și vom fi și noi acceptați.

România merită o schimbare, așa ca am luat decizia sa îl votez și împreuna cu voi sa fim în numar cât mai mare și sa îl votăm pe domnul Bogdan Rolea!”, spune tânarul în clipul respectiv.

Amintim ca vineri la ora 00:00 a început campania electorală pentru alegerile locale.

Vezi și Nicuşor Dan a lipit primul afiș din campanie împreună cu Orban și Barna, la miezul nopții. Au cerut voturile ”bucureștenilor educați” iar pe contestatari i-au numit ”agitatori răsuflați”(Video)

A.G.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇