Băsescu și-a depus candidatura pentru Primăria Capitalei, din nou, după 20 de ani. Speră să ia 30% din voturi (Foto)

Băsescu și-a depus candidatura pentru Primăria Capitalei, din nou, după 20 de ani. Speră să ia 30% din voturi (Foto)

Fostul preşedinte Traian Băsescu și-a depus duminică, la Biroul Electoral Municipal, candidatura pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, din partea PMP, partid pe care l-a fondat și care l-a trimis la Bruxelles ca europarlamentar.

Băsescu e încrezător că va obține 30% din voturi și spune că a intrat în cursă din cauza PNL, care a rupt alianța pe neașteptate. Cu toate acestea, Partidul Mișcarea Populară va continua să-i susțină pe liberali la fiecare vot.

PMP va rămâne loial alianţei cu PNL, chiar dacă au determinat intrarea mea în această cursă, pur şi simplu ne-au umilit. Şase luni de când s-a convenit susţinerea Guvernului. Ne-au spus că mergem în alianţă la Bucureşti şi cu o săptămână înainte ne-au spus că nu se mai poate, ceea ce nu e în regulă, nici măcar ca şi comportament. Dar asta nu înseamnă că noi nu ne vom ţine cuvântul de a-i susţine până la ultimul vot", a precizat Băsescu, citat de Agerpres.

INQ_039_FIREA__INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos  / Octav Ganea

”Fiecare are șansa lui”

Băsescu, care a mai deţinut un mandat la Primăria Capitalei în perioada 2000 - 2004, a declarat, luni seară, după ce a fost făcut anunţul privind candidatura sa, că fiecare are şansa lui.

ADVERTISING

”Fiecare are şansa lui. Mărimea partidelor îi legitimează pe unii să fie mai optimişti, unii mai optimişti decât trebuie, dar mai optimişti”, a declarat Traian Băsescu, luni seară, la B 1 Tv, referitor la candidatura sa la Primăria Capitalei.

Trei pentru București. Cine va învinge?

Castigatorul turului doi al alegerilor locale pent
Iunie 2000 - Castigatorul turului doi al alegerilor locale pentru Primaria Bucurestiului este, potrivit rezultatelor partiale anuntate de Biroul Electoral al Municipiului Bucuresti (BEM), candidatul PD, Traian Basescu, cu un total de 50,69% din numarul voturilor, urmat de reprezentantul PDSR, Sorin Oprescu, cu 49,31% din sufragii. In imagine, Traian Basescu, Petre Roman si Vasile Blaga (Foto: Hepta.ro / Mediafax Foto / Lucian Alecu)

Băsescu susține că nu este în competiție cu Nicușor Dan

Băsescu a reiterat ideea că a fost unul dintre cei care au iniţiat susţinerea lui Nicuşor Dan.

ADVERTISING

Întrebat ce crede despre declaraţia lui Nicuşor Dan potrivit căreia susţinătorii PMP vor vedea avantajele unui vot util şi-l vor vota pe el, nu pe Traian Băsescu, fostul primar general a declarat:

”Eu am mai văzut campanii cu vot util. Am văzut prea multe la viaţa mea, prea multe competiţii, ca să cred numai în votul util. Cei care se păcăleasc cu această abordare trebuie să ştie că la votul uninominal este altfel, iar Primăria este despre cineva care poate administra Bucureştiul”.

Nicușor Dan: Mi-aș fi dorit ca în alianța PNL-USR-PLUS să existe și PMP. Băsescu e doar o locomotivă

De asemenea, Băsescu a precizat că nu este în competiţie cu Nicuşor Dan, ci cu PSD.

ADVERTISING

Băsescu susţine că sunt prea multe lucruri în Capitală aşa cum le-a lăsat el după ce nu a mai fost primar general.

Liderul PMP, pe Facebook: Cu Băsescu înainte

Liderul PMP, Eugen Tomac, anunţa deja miercuri că s-au strâns semnăturile necesare pentru candidatura lui Traian Băsescu la Primăria Capitalei, în prima zi fiind adunate 11.480 de semnături. ” Vă mulţumim tuturor”, a scris Tomac care a precizat că acţiunea va continua.

Tomac confirmă că s-au strâns deja semnăturile necesare pentru candidatura lui Băsescu

”Vă mulţumim tuturor, avem semnăturile pentru candidatura domnului Preşedinte Traian Băsescu la Primăria Generală a Municipiului Bucureşti. În prima zi s-au strâns peste 11.480 de semnături. Vă aşteptăm şi astăzi alături de noi, continuăm campania de strângere de semnături! Cu Băsescu înainte”, a scris Tomac pe Facebook.

Citește și:

Băsescu vrea să revină la Primăria Capitalei. Tomac spune că PMP și-a dorit candidat comun, dar USR s-a opus

Nicuşor Dan îşi depune candidatura, duminică, însoțit de premierul Orban și Dan Barna


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇