Moţiunea împotriva ministrului Energiei a fost respinsă. USR și Orban au vrut să o scoată de la vot, dar PSD s-a opus

Moţiunea împotriva ministrului Energiei a fost respinsă. USR și Orban au vrut să o scoată de la vot, dar PSD s-a opus

Moţiunea simplă iniţiată de USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, a picat miercuri la votul din Camera Deputaților. Au fost 98 de voturi pentru, 190 contra, 2 abțineri și 6 parlamentari au ales să nu voteze.

Anterior, Ludovic Orban a cerut ca votul pentru moțiune să fie scos de pe ordinea de zi, având în vedere că luni ședința de dezbatere a fost suspendată, după ce ministrul Popescu a fost agresat la tribuna Parlamentului de George Simion.

”Profitând de situația creată, ministrul care a fost chemat în fața moțiunii nu a mai revenit în plen și nu și-a prezentat răspunsurile, măsurile, soluțiile la temele care au fost introduse în moțiune”, a spus Orban.

ADVERTISING

Daniel Suciu, social-democratul care a condus ședința în locul lui Marcel Ciolacu, i-a răspuns că nu are dreptul să ceară acest lucru, pentru că nu mai e nici președinte al Camerei, nici lider de grup. Lui Orban i-a venit însă în sprijin Cristina Prună, care a anunțat că USR îi susține propunerea. Suciu a respins și solicitarea ei, așa că moțiunea a intrat la vot.

USR a depus săptămâna trecută moţiunea simplă intitulată "Incompetenţa şi minciuna închid lumina în România. Ministrul 'săptămâna viitoare' Virgil Popescu, un pericol pentru securitatea energetică a României".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Potrivit USR, ministrul Popescu "periclitează" în fiecare zi securitatea energetică a României şi trebuie să plece imediat din această funcţie.

Semnatarii moţiunii susţin că actualul ministru al Energiei a primit "şansa" să reformeze sistemul energetic şi să pună umărul la consolidarea securităţii energetice a României, însă "a continuat acelaşi dezastru şi aceleaşi combinaţii din ultimii 31 de ani".

Totodată, USR califică drept "un dezastru" gestionarea crizei facturilor la energie, menţionând că românii au ajuns să plătească sume "uriaşe", iar oamenii şi economia suferă din cauza unor decizii "proaste" luate de ministrul Virgil Popescu.

ADVERTISING

Virgil Popescu a transmis în scris punctul său de vedere în privinţa moţiunii simple, afirmând că el şi colegii de la minister şi de la Guvern nu au stat nepăsători, ci au încercat în permanenţă să găsească cele mai bune soluţii pentru a-i proteja pe români în faţa acestei crize.

"Nu sunt un ministru îngropat în hârtii, pe un scaun călduţ, departe de realitatea din casele oamenilor şi din companii", a susţinut Virgil Popescu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇