"Avem sprijinul politic al Olandei pentru aderarea la Schengen!" Cine a făcut anunțul

"Avem sprijinul politic al Olandei pentru aderarea la Schengen!" Cine a făcut anunțul

”Avem sprijinul politic al Olandei pentru aderarea la spaţiul Schengen!”, este anunţul făcut miercuri seara de preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica (PNL), care este şi preşedintele delegaţiei României la Comitetul European al Regiunilor.

Oficialul spune că a primit promisiunea reprezentanţilor diferitelor partide din Ţările de Jos, că vor sprijini România pentru aderarea la Schengen.

"Astăzi, în cadrul şedinţei oficiale pe care am organizat-o la Bruxelles, între Delegaţia Naţională a României şi cea a Ţărilor de Jos la Comitetul European al Regiunilor, am arătat încă o dată că România îndeplineşte toate condiţiile necesare pentru a deveni membru cu drepturi depline al spaţiului Schengen.

ADVERTISING

Am atras atenţia că informaţiile prezentate nu sunt simple păreri ale unui român care îşi susţine ţara, ci informaţii confirmate de Comisia Europeană, luna aceasta.

Reprezentanţi importanţi ai Ţărilor de Jos, aparţinând diferitelor partide din spectrul lor politic, m-au asigurat, în unanimitate, că vor transmite mai departe argumentele noastre şi că ne vor sprijini pentru aderarea la spaţiul Schengen”, a transmis pe Facebook Alin Nica. 

Acesta a subliniat că e nevoie de efortul tuturor românilor pentru aderarea României la Schengen. 

ADVERTISING

”Am subliniat avantajele aducerii României în spaţiul Schengen, cu exemple concrete şi o analiză a relaţiilor comerciale cu Ţările de Jos, iar la sfârşit am transmis mesajul emoţional, de suflet, al românilor care se simt europeni.

Ca să intrăm în Schengen e nevoie de efortul fiecăruia dintre noi, fie că ne aducem contribuţia la Bruxelles, în cea mai mică localitate a unui judeţ din România sau în diaspora. Dacă suntem solidari, vom reuşi!

Este adevărat că intrarea în spaţiul Schengen se hotărăşte la nivel înalt, diplomatic, dar am încredere că solidaritatea şi sinceritatea românilor vor cântări mult în percepţia publicului european. Dacă fiecare dintre noi îşi face partea, sunt convins că vom deveni pe deplin membri ai familiei europene”, a mai scris Alin Nica. 

ADVERTISING

Consiliul UE a anunţat temele de pe agenda reuniunii pe care miniştrii de Interne şi ai Justiţiei din statele membre UE (Consiliul JAI) o vor avea în 8-9 decembrie la Bruxelles, iar aderarea României, Bulgariei şi Croaţiei la Spaţiul Schengen figurează pe primul loc al ordinii de zi.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇