Ambasadorul Israelului în România anunță un record istoric: 9 din portofoliile noului Guvern israelian sunt conduse de femei

Ambasadorul Israelului în România anunță un record istoric: 9 din portofoliile noului Guvern israelian sunt conduse de femei

David Saranga, ambasador al Israelului în România, anunță că 9 din portofoliile noului Guvern israelian sunt conduse de femei, ceea ce reprezintă un record istoric.

Astfel, ministerele Transporturilor, Educației, Mediului, Afacerilor Interne, Energiei, Egalității Sociale, Economiei, Științei, Tehnologiei și Spațiului precum și cel pentru Aliyah vor fi conduse de femei.

Un record istoric: 9 din portofoliile noului Guvern israelian sunt conduse de femei ????????

Publicată de David Saranga pe Luni, 14 iunie 2021

Parlamentul israelian a ales, duminică, cu 60 de voturi, noul guvern, punând capăt mandatului de 12 ani neîntrerupţi ai lui Benjamin Netanyahu.

ADVERTISING

Ultra-naţionalistul Naftali Bennett va conduce noul cabinet, care cuprinde partide de la stânga la dreapta - șapte israeliene și unul arab -, pentru doi ani, înainte ca aliatul centrist Yair Lapid să preia funcţia. 

Naftali Bennett are 49 de ani și a făcut parte din multe dintre guvernele Likud, chiar și ca ministru al Apărării, al Educației și al Economiei.

Acum el conduce partidul de extremă dreapta Yamina, care militează pentru anexarea de către Israel a unor părți din Cisiordania ocupată.

Citește mai multe despre schimbarea de regim din Israel:

ADVERTISING
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇