Alte 40 de amenzi aplicate protestatarilor AUR. Ludovic Orban depune plângere penală

Alte 40 de amenzi aplicate protestatarilor AUR. Ludovic Orban depune plângere penală

Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a anunţat că va depune plângere penală împotriva celor care l-au agresat, la Parlament, pentru ca societatea să înțeleagă că violența nu rămâne nepedepsită.

„Luni dimineaţa voi depune plângere la poliţie contra celor care m-au agresat. Nu o fac din ranchiună personală. O fac pentru că violenţa nu poate fi tolerată în societate. Pentru că nu pot accepta ca, prin nepedepsirea celor care au fost violenţi, să fie încurajată proliferarea acestor comportamente antisociale. Orice om ar putea deveni victima unor astfel de agresiuni”, a scris Orban vineri pe Facebook.

ADVERTISING

Joi, autoritățile anunțaseră că 4 persoane au fost sancţionate de jandarmi cu amenzi în valoare totală de 3.000 de lei pentru că l-au agresat pe Orban și o altă persoană trebuie să plătească 1.500 de lei pentru agresarea parlamentarului UDMR Csoma Botond.

Oamenii legii precizau că ambii și-au rezervat dreptul de a depune plângere, dar niciunul nu o făcuse încă.

Pe de altă parte, jandarmii continuă să emită amenzi pentru protestatarii care prin comportamentul lor de miercuri au deranjat ordinea publică. Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a anunţat, vineri, că au fost date alte 42 de sancțiuni.

ADVERTISING

Astfel, în total, până acum au fost emise 87 de amenzi, în valoare de 80.500 de lei, potrivit News.ro.

A fost deschis și un dosar penal, în urma unei sesizări privind tulburarea ordinii publice.

Amintim că joi ministrul de Interne Lucian Bode a lăudat intervenția jandarmilor și polițiștilor și subliniat că „timp de şase luni de zile autorităţile statului pot identifica participanţii la acest protest neautorizat, neasumat şi pot fi sancţionaţi”.

Iată ce s-a întâmplat miercuri - Protest AUR cu violențe la Parlament. L-au lovit pe Ludovic Orban și au amenințat că iau gâtul unui deputat UDMR. În plen a fost circ, cu atacuri homofobe, jigniri și acuzații de consum de droguri (Foto & Video)

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇