USR a anunțat când va avea loc congresul pentru alegerea noului președinte

USR a anunțat când va avea loc congresul pentru alegerea noului președinte

Biroul Naţional al USR a decis, vineri, să organizeze alegerile pentru preşedinţia USR în luna iulie. Anterior, liderul interimar al USR, Cătălin Drulă, a propus, într-un mesaj intern, ca alegerile să fie devansate şi să aibă loc în format online. Iniţial, Congresul USR era programat pentru luna octombrie

”Alegerile pentru preşedinţia USR vor avea loc la începutul lunii iulie. Calendarul alegerilor interne va fi următorul: turul 1 se va desfăşura între 6-10 iulie, turul 2 între 11-15 iulie şi congresul online de validare a alegerilor pe 16 iulie”, a transmis, vineri, USR, într-un comunicat de presă.  

ADVERTISING

Liderul interimar al formaţiunii, Cătălin Drulă, afirmă că USR trebuie să aibă un leadership stabil. 

”În contextul actual şi în perspectiva lui 2024, USR trebuie să aibă un leadership stabil şi un preşedinte ales cu voturile voastre. Nu mai putem aştepta până în toamnă. Guvernarea actuală este catastrofală pentru România, e nevoie de un leadership validat al Opoziţiei. Energia noastră nu trebuie irosită pe dispute interne, ci orientată 100% către lupta cu sistemul care căpuşează România. Şi pentru construcţia alternativei la el”, a declarat Cătălin Drulă.  

ADVERTISING

Anterior, el a propus, într-un mesaj intern către membrii USR, ca alegerile pentru funcţia de preşedinte deplin al partidului să fie organizate în luna Iulie, în format online.  

“A venit momentul să închidem disputele interne. Mai ales în contextul actual şi în perspectiva lui 2024, USR trebuie să aibă un leadership stabil şi un preşedinte ales cu voturile voastre. Nu mai putem aştepta până în toamnă”, le-a transmis Cătălin Drulă colegilor de partid.  

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇