Drulă vrea sa organizeze Congresul USR luna viitoare, online: Nu mai putem aştepta până în toamnă

Drulă vrea sa organizeze Congresul USR luna viitoare, online: Nu mai putem aştepta până în toamnă

Liderul interimar al USR, Cătălin Drulă, propune, într-un mesaj intern către membrii USR, ca alegerile pentru funcţia de preşedinte deplin al partidului să fie organizate în luna iulie, în format online. Iniţial, congresul USR era programat pentru luna octombrie.

“A venit momentul să închidem disputele interne. Mai ales în contextul actual şi în perspectiva lui 2024, USR trebuie să aibă un leadership stabil şi un preşedinte ales cu voturile voastre. Nu mai putem aştepta până în toamnă.

Propunerea mea este ca turul 1 să se desfăşoare între 6-10 iulie, turul 2 între 11-15 iulie şi congresul online de validare a alegerilor pe 16 iulie. Ulterior vom face un congres fizic pentru discutarea altor teme importante precum statutul”, le transmite el colegilor de partid.

ADVERTISING

El consideră că fuziunea este încheiată, dar nu contestă că mai sunt unele chestiuni de reglat.

”Contest însă tribalismul, facţiunile persistente şi afectarea muncii zecilor de mii de membri ai noştri. Suntem aici în echipa USR-ului mare, reunit. Culorile de pe tricou sunt aceleaşi pentru toţi, indiferent că suntem ex-PLUS sau ex-USR, sau membri noi. Dezbaterea, critica şi dezacordul exprimate în mod legitim şi loial sunt parte din ADN-ul USR şi o parte sănătoasă a culturii noastre interne.

De partea cealaltă, demolarea, calomnia, minciunile şi atacurile publice nefondate sunt elemente toxice. Şi dacă sunt persoane care le proferează, nu putem decât să constatăm cu regret că ele preferă, de facto, să se situeze în afara echipei”, mai scrie Cătălin Drulă, subliniind că proiectul USR este România, ”nu o vorbă sau alta aruncată pe grupuri”.

ADVERTISING

Cătălin Drulă, a anunţat în 21 mai, printr-o postare pe Facebook, că şi-a lansat oficial candidatura la preşedinţia formaţiunii.

"Cred că USR are nevoie de organizare, energie şi o mână hotărâtă pe volan. Şi că sunt persoana potrivită pentru asta", a afirmat el.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇