Air Boc-Bruxelles. O zi la primărie, 6 în delegație: unde își petrece timpul Emil Boc, în timp ce Primăria Cluj pierde proiecte pe bandă rulantă

Air Boc-Bruxelles. O zi la primărie, 6 în delegație: unde își petrece timpul Emil Boc, în timp ce Primăria Cluj pierde proiecte pe bandă rulantă

Conduce administrația orașului Cluj-Napoca de aproape două decenii, dar este plecat zile în șir la Bruxelles. Nimeni nu știe cu exactitate unde și de ce călătorește atât de des în străinătate primarul Emil Boc. 

Ce spune Codul Administrativ despre plecările repetate ale aleșilor locali și cât de reprezentativ este, de fapt, un primar care nu e de găsit în primărie? 

În ciuda legăturilor strânse cu Bruxelles-ul, Primăria Cluj-Napoca e incapabilă să finalizeze licitațiile publice pe bani europeni pentru proiectele majore ale orașului. 

ADVERTISING

Din 248 de zile lucrătoare - cât a avut anul trecut - Emil Boc a petrecut 64, adică mai mult de un sfert, în delegație. Anul acesta, până în mai, marcase deja încă 20 de zile.

Dată fiind durata mare și frecvența deplasărilor, clujenii ar trebui să fie informați despre programul și activitatea primarului. Însă acesta este complet netransparent când vine vorba de programul lui.

Plecările sale nu sunt justificate în fața Consiliului Local, așa cum cere Codul Administrativ, iar regulamentul primăriei a fost modificat de așa natură, încât a devenit extrem de complicat să poți fi primit în audiență de primarul ales. În plus, primarul își acoperă plecările printr-o activitate intensă pe social media. 

ADVERTISING

Am descoperit că Emil Boc se folosește de funcția administrativă obținută prin vot popular în România pentru a-și urmări agenda personală, în cadrul unui organism european consultativ din cadrul UE, Comitetul European al Regiunilor (CoR). 

Citeşte informaţiile integral în articolul publicat de PressOne


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇