Imaginile zilei: Cum arată Clujul după o furtună de vară (Foto&Video)

Imaginile zilei: Cum arată Clujul după o furtună de vară (Foto&Video)

O furtună puternică de vară a lovit, marţi, Clujul.

Zeci de străzi şi subsoluri au fost inundate.

În cartierul Mărăşti, o maşină a rămas blocată sub un pod rutier, din cauza apei adunate, iar cele două persoane aflate în acesta au fost scoase de pompieri.

Totodată, o locuinţă din Someşu Rece a fost distrusă în urma unui incendiu cauzat, cel mai probabil, de un trăsnet.

Bilanţul final transmis de ISU Cluj marţi seară arată că, în urma fenomenelor meteo, forţe de la toate detaşamentele au intervenit în Cluj-Napoca, dar şi în comuna Floreşti.

Cluj-Napoca ⛈️⚡⛈️ 27 augustPeste 30 litri/mp #cod #portocaliu #galben #vremea #meteo #furtuna #vijelie #prognoza #vara #august #avertizare #ploi #averse 🎥 #WhatsApp #Meteoplus

Publicată de Meteoplus pe Marţi, 27 august 2024

Astfel, pompierii au desfăşurat intervenţii pentru a evacua apa din 15 subsoluri, 10 locuinţe, 3 curţi, 3 garaje şi o hală a unui operator economic.

⛈️Marți după-amiază 27 August ‼️‼️Cluj-Napoca(mica Veneție🫣)inundații puternice în urma ploilor abundente, mai multe străzi sunt inundate ⛈️⛈️

Publicată de Meteo Tulca-Bihor pe Marţi, 27 august 2024

”De asemenea, pompierii au ajutat 2 persoane să iasă dintr-un autoturism aflat pe strada Aurel Vlaicu, acesta fiind blocat în apă. S-a intervenit pentru a degaja 2 arbori, dintre care unul căzut pe un autoturism pe strada Izlazului”, menţionează sursa citată.

457059587_1325973225299526_1245066112867849020_n-1

În paralel, pompierii de la Detaşamentul 2 Cluj-Napoca au fost solicitaţi în localitatea Someşu Rece, la un incendiu care a distrus o locuinţă de aproximativ 40 mp. Acolo s-au deplasat echipajele de la Gilău şi Floreşti, pompierii stabilind că incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de un trăsnet.

ADVERTISING

”Din fericire, în urma acestor evenimente nu s-au înregistrat victime”, precizează ISU Cluj.

Plopilor LUKOIL ✌️

Publicată de Adrian Lupu pe Marţi, 27 august 2024

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇