Agresiunea de la Mogoșoaia: Primarul PNL i-a cerut demisia consilierului Valentin Ene. Florin Cîțu mai așteaptă

Agresiunea de la Mogoșoaia: Primarul PNL i-a cerut demisia consilierului Valentin Ene. Florin Cîțu mai așteaptă

Primarul comunei Mogoşoaia Paul Precup i-a solicitat demisia din PNL şi din Consiliul Local, consilierului local Valentin Ene, după incidentele de la şedinţa Consiliului Local. Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat însă că așteaptă să vadă dacă ancheta dovedeşte vinovăţia consilierului local liberal.

„Am analizat toate imaginile apărute în spaţiul public. Este foarte clar, nu e niciun semn de întrebare. Consilierul liberal a greşit grav. I-am telefonat astăzi şi i-am cerut demisia din PNL, dar şi din Consiliul Local. Sper ca săptămâna viitoare, când situaţia medicală îmi va permite să ajung la birou, să găsesc demisia pe masă! Violenţă de orice fel nu trebuie tolerată. Vă cer scuze încă o dată pentru acest incident regretabil!”, a scris Paul Precup, sâmbătă pe Facebook.

ADVERTISING

De cealaltă parte, preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat sâmbătă că dacă ancheta dovedeşte vinovăţia consilierului local liberal din Mogoşoaia, atunci acesta trebuie exclus din partid.

"Eu vreau să vă spun că nu tolerăm în PNL violenţe nici verbale, nici fizice, de niciun fel. I-am cerut preşedintelui PNL Ilfov să ia cele mai drastice măsuri. L-a suspendat din toate funcţiile politice. Nu ştiu dacă este destul. Ştiu că este o anchetă în desfăşurare. Dacă ancheta demonstrează că acest consilier a fost de vină, trebuie exclus imediat", a spus Cîţu, într-o conferinţă de presă, la sediul central al PNL.

ADVERTISING

PNL Ilfov a condamnat vineri, "ferm, orice formă de violenţă" şi a anunţat că Valentin Ene a fost suspendat din toate funcţiile de conducere din partid, până la finalizarea anchetei în scandalul legat de consiliera locală USR Mogoşoaia agresată de doi consilieri.

Reacţiile vin după ce reprezentanţii USR au făcut publice imagini în care se vede cum o consilieră locală din Mogoşoaia, Felicia Ienculescu-Popovici, a fost agresată verbal şi fizic, joi seară, la o şedinţă, de către doi consilieri locali - Valentin Ene (PNL) şi Dinu Gheorghe (PMP), unul dintre ei spunându-i că „şi dacă face puşcărie, o bagă în scaun cu rotile”. Felicia Ienculescu-Popovici anunţă că a depus plângere la Poliţie, iar polițiștii au anunțat că au deschis dosar penal.

ADVERTISING

De asemenea, sâmbătă, PMP a anunţat că Dinu Gheorghe, consilierul local implicat în altercaţia de la Mogoşoaia, şi-a dat demisia din partid.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇