Pompierii și șeful Arafat vor să stingă focul din ziare

Pompierii și șeful Arafat vor să stingă focul din ziare

Copiii de suflet ai domnului Arafat pregătesc o platformă care va scana informatic presa online, dar şi blogurile şi reţelele sociale, pentru a găsi fake news, surse de dezinformare şi propagandă rusă.

S-a terminat pandemia, așa a hotărât șeful statului, ce să mai facă domnul Arafat, să tragă targa pe uscat și să nu mai apară la teve din cauză de domnul Rafila? Cu „pistolul din dotare la brâu”, dă iama prin bloguri și rețele sociale, ca să caute dușmanii patriei. Dușmanul patriei, iată ce elucubrantă definiție, fiind cel ce răspândește fake news despre românii neaoși care ne conduc:

Cine va asocia, în acelaşi text, Guvernul, premierul Nicolae Ciucă sau preşedintele Iohannis cu un context de corupţie ori incompetenţă va fi suspectat de posibilă dezinformare şi propagandă rusă în algoritmii platformei, conform Profit.ro.

Am o nedumerire: când domnul Arafat și ai lui se luptau cu pandemia, de ce nu le-a dat pe sub casca de pompier din dotare ideea de a căuta și a pedepsi pe cei ce produceau minciuni pe bază rulantă împotriva vaccinului? Le-a fost frică de Șoșoacă și de Simion?

ADVERTISING

Bietul Putin a stat șef la ruși 20 de ani și a luat-o razna, domnul Arafat s-a luptat cu pandemia doar doi și deja dă semne de oboseală antidemocratică. Șederea mai mult de opt ani pe scaun de șef în administrația publică dăunează grav sănătății publice.

Un studiu recent, la care au luat parte inclusiv pompieri care s-au luptat cu flăcările la căderea turnurilor gemene din New York, a arătat că din cauza condițiilor în care muncesc, în sângele pompierilor, se produc niște mutații care duc la cancer sau la boli de inimă.

Prin extensie, s-ar putea susține că, în urma luptei cu pandemia, în mintea domnului Arafat și a pompierilor din subordine s-au produs niște mutații antidemocratice, cauzate probabil de acuzațiile aduse dumnealui prin presă. Totuși, să asociezi stresul pandemiei cu căderea turnurilor gemene este un pic cam mult.

Eu cred că domnul Arafat a pus la lucru niște pompieri care, plini de zel pseudo-militar și de pupîncurism la șefi, s-au grăbit să lege corupția și incompetența de Guvern, de premier și de președinte. Să le fie rușine că au putut să gândească așa, chiar ei sunt primii care intră sub posibila incidență a legii chiar de ei moșită. Și de Arafat necenzurată și neoprită.

Culmea, ajutorul vine taman de unde nu te aștepți. Fake-news-ul se combate printr-o comunicare corectă şi la timp, nu cu 'experţi' sau 'consultanţi' care să vâneze vrăjitoare, a scris Ciolacu pe Facebook. Iar miniştrii PSD nu vor desemna niciun cenzor pentru propăşirea cultului personalităţii niciunui tovarăş sau vreunui alt geniu al Carpaţilor.

Care va să zică greul va rămâne tot pe umerii încercați de incendii ai pompierilor de la DSU. Iar vorba aia geniu al Carpaților este, pe onoarea mea, o dezinformare crasă.

Culmea, am ajuns ca PSD să apere libertatea presei, după ce domnul Dragnea s-a chinuit să astupe gura jurnaliștilor în cei trei anișori de neagră domnie, considerând calomnie orice aluzie la mustăcioara de haiduc a domniei sale sau la ancheta Tel Drum.

Rușinat de hăul gândirii DSU-iste, Guvernul se delimitează de pompieristica vâlvătaie și promite să o trimită cu SMURD-ul la ATI, ca să fie operată rapid tumoarea mentală din proiectul de lege. Nu înainte de a acuza Profit.ro de lansare de știri neverificate, adică, ce să vezi, chiar de fake news. De propagandă pro rusă deocamdată nu, nu încă.

Totuși, pompierii lui Arafat au uitat să treacă pe lista de vorbe care lipite de guvern, premier sau președinte pot duce la acuzația de pro-putinism cele două cuvinte: plagiat și tăcere.

În completarea legii le-aș mai sugera niște cuvinte, anume: cleptocrație, nepotism, ban public, amantă, studii la SNSPA, doctorat, conducere sub influența alcoolului, trafic de influență, mită, DNA.

Credeam că războiul acesta din Ucraina este șansa noastră de a demonstra că suntem și noi demni de titlul de cetățean UE prin compasiunea arătată refugiaților.

Când colo, două treimi de românași bravi declară că se tem să pună mâna pe Kalașnikov dacă situația o cere, dumnealor ar pune mai degrabă mâna pe pașaportul din buzunar. Când colo, prin Guvern se găsesc oameni cu mansarda mobilată cu cărți cu pagini aurite și nostalgice care vor să pună lacăt la gură presei pe motiv minor și rău mirositor de scamă pe reverul șefului.

Cred că dumnealor sunt pro-ruși, nu cei ce susțin, de exemplu, că criza energetică a fost prost gestionată și ministrul Energiei și-a arătat limita de pricepere, na că era să scriu de incompetență. Sau că cei ce au ținut congres în pandemie și au uitat niște luni bune de administrarea țării sunt niște politicieni corupți cărora nu le-a păsat decât de propria parvenire.

Apropo, domnuʿ Arafat, treceți pe lista aia de cuvinte nasoale parvenit, nepriceput, prost gestionat, ministrul Energiei, congres și cu voia dumneavoastră, ultimul de pe listă, DSU. Și cenzor, consultant, vrăjitoare sau geniu al Carpaților, asta ca să tacă și domnul Ciolacu pe Facebook.

În încheiere, am o întrebare, oare de câte mașini de pompieri o fi nevoie ca să spele cu tulumbele din dotare zoaiele cu care chiar ei au mânjit firma DSU? Na, că iar am căzut în abatere, am scris pompier, zoaie, mânjit, DSU...

I-aș propune domnului Arafat ca tratament să asculte zilnic melodia domnului Teodorescu de la Taxi, Criză, și să scrie cu creta la tablă de o mie de ori vorba aia, psihanaliză.

Îmi amintesc versul lui Dinescu, sunt copilul din Dodeskaden, cu ziare aprinse în gură. Apropo, domnuʿ Arafat, de când, Doamne, iartă-mă!, sting pompierii matele focul din ziare, pe românește, de când se ocupă dumnealor de cenzură? Na, că am uitat să propun la index cuvântul atât de drag lui Putin, atât de pro-rus, cenzură...


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇