Jurnal de război cu grâu putrezind în silozuri

Jurnal de război cu grâu putrezind în silozuri

• SUA au mai trimis încă 4 sisteme HIMARS în Ucraina iar ambasada rusă de la Washingthon se plânge că americanii ,,vor să prelungească conflictul cu orice preț”.

Când naiba au vrut rușii să negocieze pacea ca să scurteze conflictul și lumea n-a aflat? Iar eu am înțeles că americanii vor ca ucrainenii să termine războiul, nu să-l prelungească…

• Umblă vorba prin satul mondial că prin august sau septembrie, după ce ucrainenii vor primi armament modern și vor termina instrucția din Marea Britanie, faza de război de uzură se va termina.

La asta va contribui și armata rusă, care scoate din depozite, de la vaselină, armament învechit și din recrutare, soldați imberbi și neinstruiți.

• Dacă tot este în vacanță, de ce mai trage armata rusă cu rachete de-a brambura, continuând războiul lor cu gări, imobile, școli și locuri de joacă? Poate că unitatea de băgat frica în populație este încă activă sau poate că pur și simplu Rusia mai are pe front doar rachete, din cauza depozitului de obuze distrus la Popasna.

ADVERTISING

• Măria sa sultanul Erdogan are probleme cu echilibrul politic. Cu un picior în NATO dar cu brațele întinse spre Rusia, a permis unei nave rusești încărcată cu grâu furat din Ucraina să plece din portul turcesc unde era oprită. Spre o țară prietenă Rusiei, bineînțeles.

Asta îmi spune că Erdoganul încă nu a înțeles că Rusia este pe cale să piardă războiul și se poziționează când pro când contra, funcție de partea pe care se trezește dimineața. De data asta pro Rusia și contra ,,foamei mondiale”, lucru ce înseamnă că a avut insomnii.

• După ce a trecut cu bine peste un episod bahic suicidar, Dmitri Medvedev încă nu s-a trezit din beție. Cică pedepsirea Rusiei - sancțiunile occidentale - sunt o amenințare potențială la adresa existenței omenirii.

Cred că prin cancelariile occidentale bântuie deja crivățul, dar încă nu a aflat toată lumea, d-aia Annalena Baerbock i-a dat cu flit lui Lavrov prin Bali, că n-a fost informată cât de ger medvedian este la Berlin.

Dar de va fi din cauza lui d-alde matale să rămână doar gândaci și peste milioane de ani în noua specie ce va domina pământul vor apărea tot d-alde putini dau medvedevi, mai bine lipsă, la dracuʿ cu teoriile lui Darwin.

• Că vodka face rău gândirii logice știam, nu era nevoie ca domnul președintele al Dumei de Stat Viaceslav Volodin să ne-o dovedească amenințând SUA cu ocuparea Alaskăi pe care predecesorii săi mai imperiali ca Putin au vândut-o pe câteva cisterne de trăscău.

Că omul era pilit e clar, pentru că a propus chiar un referendum de alipire. Băi nenea cu Duma, referendumuri ați făcut în teritoriile ocupate de prin Ucraina, alea v-au reușit. Chiar credeți că Brexitul se poate teleporta în Alaska?

• Ca să dovedească că ucrainenii au pitit armament vestic prin mall-uri și d-aia rachetele au omorât civili, nu din prostie sau din dorința de a semăna teroare, armata rusă s-a gândit să-și ascundă artileria în curtea centralei atomice de la Zaporojie.

Pe acest soi de gândire militară amiralii s-au gândit că ar fi bine să ascundă flota lângă centrala de la Cernavodă decât să o țină în largul Insulei Șerpilor, dar ghinionul lor e că drumul până acolo nu e sigur, din cauză că n-au ocupat încă gurile Dunării.

• Lui Dmitri Peskov nu-i pare rău de plecarea lui Boris Johnson de la șefia guvernului englez și speră să vină la conducere altcineva mai predispus la dialog. Omul are dreptate, englezii au dat dovadă de mare neobrăzare nerecunoscând că succesul Brexit nu li se datorează în totalitate lor. Cât despre dialog, am impresia că acesta va începe prin septembrie, odată cu sosirea armamentului britanic promis și cu terminarea instrucției celor 10.000 de soldați ucraineni sosiți în Marea Britanie.

• Rușii lansează rachete împotriva Odesei și lovesc un petrolier moldovenesc încărcat cu motorină aflat în derivă în largul mării?!

Ori Odesa bate Veneția și este primul oraș subacvatic, ori rachetele rusesți au o imprecizie înfricoșătoare, ori armata rusă s-a gândit să verse motorina din petrolier și să-i dea foc ca să atace portul ucrainean. Să-l atace pe naiba, curenții și vântul din zonă se îndreaptă spre Sevastopol, așa că acum amiralitatea se roagă ca lovitura să nu pricinuiască deversarea motorinei în mare.

Ori poate că rușii, supărați pe super prețurile din Mamaia, s-au gândit să provoace o catastrofă ecologică în stațiune, ca să dea o lovitură economică UE. Chiar nu era nevoie că deja a priceput tot românul că e mai ieftin și mai cool în Antalya.

• Rușii anunță că portul Mariupol funcționează la capacitate maximă, dar nu spun ce operațiuni desfășoară acolo. Nu-i niciun secret, fură fier vechi și fac operațiuni agricole, nu-i păcat să putrezească grâul ucrainean sau mai nou, să ardă în silozurile din Zaporojie iar „țările prietene” să facă foamea?

• Rusia nu se simte bine și amenință cu întreruperea totală a livrărilor de petrol kazah prin conducta de la Novorossisk. Mai mult, amenință autorităților kazahe că dacă nu cedează pretențiilor sale, Kazahstanul ar putea avea parte de „scenariul ucrainean”.

Așa se întâmplă dacă refuzi să recunoști auto-proclamatele republici din Donbas și mai și zici pe la forumuri economice că vei respecta sancțiunile vestice impuse Rusiei.

Izolarea Rusiei crește iar atitudinea Kazahstanului riscă să facă prozeliți în regiunea Mării Caspice. Uite așa riscă Putin să rămână fără zone tampon pro-imperiale și-n această regiune. Să auzim numai de bine!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇