AUR, USR, criza din Ucraina şi de ce este bun PNRR

AUR, USR, criza din Ucraina şi de ce este bun PNRR

De ce AUR se va sparge la un moment dat

Nimic nu mai este cum a fost: în trecut legionarii îşi îmbrăcau ura şi intenţiile criminale în haina credinţei, iar acum cei de la AUR îşi ascund simpatiile verzi sub masca huliganismului de cartier.

Legionarii au luptat cu arma în mână, iar cei de la AUR luptă prin Parlament cu camera de la telefon.

Naţionalismul şi suveranismul celor de la AUR sunt doar o mascaradă pentru că, de bine de rău, lumea democratică occidentală a pedepsit fascismul, iar lumea Europei de Est a înfierat comunismul.

Acesta este motivul pentru care cei de la AUR sunt făţarnici şi schizoizi: dacă au amestecat cumva nostalgiile legionare cu cele comuniste, deoarece cele două ideologii se asemănau, nu au cum să împace simpatiile de sorginte extremistă cu realitatea de azi, pentru că legea le pedepseşte.

Aflaţi sub presiunea de a-şi ascunde identitatea, oamenii aceştia nu mai ştiu cine sunt cu adevărat. Oamenii aceştia se închină la icoane defuncte aflate în afara legii şi vor să promoveze în spaţiul public idei ilegale prin mijloace legale.

ADVERTISING

Aşa ceva nu este posibil, iar apele trebuie să se despartă şi în AUR: cei legaţi de fantasmele trecutului vor trebui să coboare înapoi în clandestinitatea din care au ieşit, iar cei ce vor să lupte pentru ideile suveraniste vor trebui să se lepede de fantasmele celorlalţi.

De ce este bun PNRR

Zvârcolirile domnului Budăi care nu poate să mărească cu 40% pensiile bunicilor şi bunicuţelor sunt la fel de false ca propaganda AUR.

Nu PNRR-ul este de vină, ci ideea că asemenea întreprindere fantezistă şi mincinoasă iniţiată de Dragnea, dar nepusă în practică de PSD din motive economice trebuie realizată acum măcar pe jumătate şi orice cost pentru că vin alegerile din 2024.

Dacă domnul Predoiu a sesizat corect aspectul că desfiinţarea SIIJ a monopolizat discursul despre Justiţie – în paranteză fie spus că d-aia trebuie desfiinţată secţia cu celeritate – putem spune că lacrimile de crocodil ale domnului Budăi au monopolizat discuţiile despre PNRR.

N-avem bani pentru că PNRR... este scuza PSD şi a ministrului lacrimogen pentru propriul electorat. Faptul că cealaltă parte de electorat doreşte o lege a pensiilor corectă, bazată doar pe contributivitate, nu contează. Faptul că marea majoritate a societăţii doreşte desfiinţarea pensiilor speciale pentru că sunt imorale iar nu contează pentru domnul ministru plângăcios.

Faptul ca nu avem o lege a salarizării unitară şi echitabilă este un lucru neinteresant pentru domnul Budăi&company, pentru că nu ar aduce voturi, ba dimpotrivă, iar lipsi de cele ale privilegiaţilor bugetari.

Nu-i nimic, jaloanele din PNRR îl vor obliga pe insul cu două feţe să treacă la muncă, pentru că altfel ţărişoara bunicilor şi mătuşilor noastre va rămâne fără paralele UE.

Dar zvârcolirile lacrimogene demne de o dramoletă turcească ale ministrului fac parte din îndărătnicia cu care PSD învaţă acum să guverneze corect. Ele fac parte din furia că prin PNRR Bruxelles-ul îi obligă să guverneze responsabil, nu după ureche sau după pofta cleptocrată a camarilei de partid ca până acum.

De ce este bună criza din Ucraina

Criza din Ucraina este binevenită nu doar pentru că va aşeza relaţiile politice şi economice ale UE cu Rusia dincolo de pragul făţărniciei finanţiste germane.

Criza este o oglindă pe care realitatea a pus România să se privească pe ea însăşi prin ochii celorlalţi. Iar ce s-a văzut în oglinda oglinjoară ne-a cutremurat: România nu contează politic, militar şi economic pentru Occident, de aceea, nu este prezentă la masa negocierilor privind criza din Ucraina, aşa cum se întâmplă cu Polonia.

România este doar un teritoriu pe care armatele americane îl păzesc ca să nu cadă în ghearele ruşilor, atâta tot. România nu are armată competitivă şi modernă, nu are autostrăzi, nu are guvern care să ştie cum să guverneze, nu are clasă politică serioasă, nu are politică externă, nu are preşedinte care să conteze la nivel european.

România este repetenta Europei şi este tratată ca atare: o biată şalupă remorcată prin apele învolburate ale realităţii ba de un portavion american, ba de un cuirasat european.

Atunci de unde ideea că preşedintele Iohannis ar fi bun de şef NATO? Dacă trebuie trimis acolo ca NATO să ajungă la fel de educat ca România, e de înţeles.

Domnii de pe la televiziunile suverniste&pro conspiraţioniste au dreptate când spun că România este o colonie, un teritoriu oarecare de la marginea Europei. Ce nu spun este că ei şi ai lor politicieni promovaţi cu o îndârjire demnă de o cauză mai bună sunt vinovaţi de asta.

Ce nu spun este că propaganda asta este aidoma lacrimilor de crocodil ale domnului Budăi. Ce nu spun este că ce dau pe sticlă seamănă atât de tare cu motivele subterane ce mână AUR în luptă că te ia groaza ascultându-i.

De ce seamănă USR cu România

Cine zice că USR este o uniune de triburi ştie ce spune. Cine zice că USR nu ştie să facă opoziţie cum n-a prea ştiut să performeze la guvernare are şi mai mare dreptate. Iar cine zice că useriştii sunt nişte canibali are perfectă dreptate: l-au mâncat pe Barna, l-au mâncat pe Cioloş, iar acum se mănâncă între ei.

Cum s-au mâncat pesediştii post-Dragnea, cum s-au mâncat peneliştii anul trecut, cum se vor mânca cei de la AUR de prea multă creştere aiurea-n sondaje.

USR este parte din România şi n-are cu ce altceva semăna decât cu România. Iar România este ce oglinda crizei din Ucraina ne-a arătat.

USR face parte din clasa politică românească, nu are cum să nu se transforme dintr-o speranţă într-un eşec. Membrii USR sunt aidoma talibanilor ajunşi la guvernare, dacă bieţii ştiu doar să tragă cu puşca prin munţi, iar americanii au plecat, este în spiritul lor să se măcelărească unii pe alţii, cu sau fără motive.

• PS. Trebuie spus că PNRR nu este doar creaţia lui Ghinea sau a USR, cum lăcrămează făţarnic domnul Budăi. PNRR-ul este ce a vrut Comisia de la Bruxelles să fie. Nefiind acest plan rezultatul unei negocieri, ci a unei aprobări, este greu de crezut că aprobatorul se va îmbrăca în haina negociatorului de dragul domnului Budăi şi al bunicilor săi.

Dar, cum PSD este maestru în neaccesarea banilor europeni, va face acest demers, iar noi vom plăti, ca întotdeauna. Atunci, dacă tot plătim ce nu trebuie, de ce mai vrea domnul Câciu să introducă impozitul progresiv, doar ca să crească încasările la buget şi să aibă şi lacrimogenul domn Budăi ceva de dat la pensii?


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇