Călin Georgescu, vizat de un dosar penal după declaraţiile despre Ion Antonescu şi Zelea Codreanu

Călin Georgescu, vizat de un dosar penal după declaraţiile despre Ion Antonescu şi Zelea Codreanu

Parchetul General s-a sesizat din oficiu şi a deschis un dosar penal care îl vizează pe Călin Georgescu, pentru promovarea cultului persoanelor vinovate de genocid şi crime de război, precum şi promovarea de idei, concepţii şi doctrine fasciste şi legionare, după declaraţiile acestuia despre Ion Antonescu şi Corneliu Zelea Codreanu.

Potrivit unor oficiali ai Parchetului General, procurorii au deschis un dosar penal in rem în acest caz, adică asupra faptei, nu persoanei, pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 5 din OUG 31/2002: „Fapta persoanei de a promova, în public, cultul persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război, precum şi fapta de a promova, în public, idei, concepţii sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, în sensul art. 2 lit. a), se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi„.

ADVERTISING

Călin Georgescu, vehiculat a fi propus preşedinte de onoare al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), a declarat, săptămâna trecută, la Antena3, că liderul legionar Corneliu Zelea Codreanu şi fostul şef al statului Ion Antonescu au făcut "şi fapte bune", subliniind că el nu poate să aibă păreri "faţă de martiri".

Călin Georgescu a mai declarat și că "Zelea Codreanu s-a luptat pentru moralitatea fiinţei umane".

De asemenea, întrebat despre asasinarea lui Armand Călinescu şi Nicolae Iorga de către legionari, Călin Georgescu a răspuns: "Când istoria este mistificată, nu ai ce să discuţi".

ADVERTISING

"În primul rând, poporul român nu este anti-nimic în general", a mai declarat Călin Georgescu, întrebat de Holocaustul din România.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇