Noi sesizări și plângeri penale pentru AUR. Deputatul FDGR a fost numit nazist și modificarea regulamentului Camerei a fost comparată cu genocidul armean (Video)

Noi sesizări și plângeri penale pentru AUR. Deputatul FDGR a fost numit nazist și modificarea regulamentului Camerei a fost comparată cu genocidul armean (Video)

Ziua de miercuri a adus noi episoade greu digerabile în politica dâmbovițeană, ce deja s-au concretizat într-o sesizare la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și vor urma și altele penale.

Deputații au votat, cu majoritatea celor din coaliția de guvernare, modificarea regulamentului Camerei, într-o ședință din care nu au lipsit circul și cuvintele grele.

Însă scandalul a început de dimineață, în Comisia de Regulament, unde deputatul AUR Titi Stoica a acuzat colegii care au inițiat modificările că se comportă precum naziștii, pedepsind întregul grup parlamentar pentru acțiunile unui singur membru.

Dezbaterea s-a încins și s-a ajuns ca Stoica să-l numească direct nazist pe Ovidiu Ganț, deputat din partea Forumului Democrat German din România. Ganț a anunțat de la tribuna plenului că va depune plângere penală împotriva lui Stoica, iar preşedintele interimar al USR Cătălin Drulă a sesizat CNCD.

ADVERTISING

„Violenţa, rasismul, xenofobia nu au ce căuta în Parlamentul României. E inacceptabil ca Ovidiu Ganţ să fie atacat în această manieră incalificabilă. Condamn în cei mai duri termeni scenele pe care le vedem în ceea ce ar trebui să fie un forum de dezbatere democratică şi civilizată - Legislativul acestei ţări”, a declarat Cătălin Drulă, printr-un comunicat de presă al USR.  

Parlamentarii se alintă cu apelativele ”maimuțe” și ”naziști”

Proiectul depus de PSD, PNL, UDMR și grupul minorităților naționale a fost miercuri dimineață pe masa Comisiei de Regulament. Acest organism e condus de social-democratul Gheorghe Șimon. Vicepreședinte e liberalul Gabriel Andronache, Silviu Dehelean de la USR e secretar și membri sunt Ovidiu Ganț, Ladanyi Laszla-Zsolt de la UDMR și Titi Stoica, de la AUR.

Cu toate acestea, în ședință a tot intrat și George Simion, care a transmis totul pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În filmarea lui Simion se vede cum Stoica îi numește ”naziști” pe toți colegii din comisie. Ovidiu Ganț îl întreabă ”cum vă permiteți”, moment în care Simion iese din sală și se duce la jurnaliști să le spună că Alfred Simonis l-a numit maimuță pe Titi Stoica.

Pe fundal se aud însă ceilalți deputați cum cer să fie consemnat că Titi Stoica l-a numit nazist pe Ovidiu Ganț.

Vor să interzică liveurile pe Facebook!!!

Publicată de George Simion pe Marţi, 8 februarie 2022

Scandal și la tribuna Parlamentului

Scandalul s-a mutat însă la tribuna plenului. Stoica a susţinut că a catalogat drept ”naziste” metodele folosite în Comisia de Regulament şi că s-a referit la contextul istoric, în sensul în care în viziunea sa ”Forumul Democrat German este continuatorul de drept al grupului etnic german care a fost condamnat de Tribunalul de la Nurenberg şi considerat nazist”.

Ovidiu Ganț a venit la tribună să spună că e scârbit de comportamentul AUR și că solicită public Parchetului General să se autosesizeze.

ADVERTISING

”Forumul Democrat al Germanilor din România e reprezentarea politică a minorității germane. Niciunde și niciodată nu scrie ca Forumul Democrat ar fi, și citez - ”continuatorul grupului etnic german”. Din contră, prin toată politica pe care am făcut-o ne-am opus oricăror tendințe extremiste, xenofobe, antisemite, am fost întotdeauna consecvenți și resping cu maximă scârbă afirmațiile respective (ale lui Titi Stoica - n.red.)”, a spus Ganț.

După el, a vorbit de la UDMR Csoma Botond, care a condamnat de asemenea limbajul utilizat de parlamentarii AUR, spunând că se îndoiește de capacitățile intelectuale ale lui Titi Stoica.

”Condamnăm cu fermitate afirmațiile tovarășului aurar, dânsul s-a întors în Epoca de Aur pe plan mental, întreg grupul s-a întors în Epoca de Aur pe plan mental. Atunci, în Epoca de Aur, au folosit termenul nazist în acest mod abuziv. Pe de altă parte, credem că tovarășul aurar are și anumite abilități intelectuale reduse și poate că nu întelege termenul de nazist”, a spus deputatul UDMR.

De la PNL a luat cuvântul Gabriel Andronache, care a cerut instituțiilor abilitate să se sesizeze.

”În calitate de lider de grup, am asistat la momentul la care face referire dl deputat Ganț și așa este, s-a întâmplat și a folosit acel termen colegul nostru, dl Stoica. Condamnăm o astfel de atitudine. Față de această situație considerăm că sunt întrunite elementele unei infracțiuni prevăzute de legislația în vigoare și organele competente să se sesizeze”, a cerut Andronache.

George Simion nu a lăsat fără replică aceste declarații, întorcând acuzațiile.

”Ce-ați făcut dvs de la acestă tribună vine să confirme exact ce acuzați dvs. Din fericire, există filmarea la mine pe pagină, George Simion, am 1.100.000 de urmăritori, să mai dați un like din când în când, dacă vă lasă conducerea.

Se vede clar că dlul Titi Stoica a zis 'aceste manifestări naziste' și 'sunteți naziști' în sens de fasciști, adică o formă de totalitarism similară cu comunismul care a făcut prăpăd în România zeci de ani ideologia totalitară comunistă marxistă”.

Nu au fost singurele declarații șocante ale celor de la AUR. La finalul votului, după ce noul regulament a fost adoptat, George Simion a comparat ce se întâmplă în plen cu genocidul armenilor. El le-a transmis de la tribuna Parlamentului colegilor de la celelalte partide să colaboreze cu AUR, pentru că altfel riscă să ”ajungă să nască monștri”.

????#LIVE ŞEDINŢA ÎN PLEN A CAMEREI DEPUTAŢILOR

????#LIVE ŞEDINŢA ÎN PLEN A CAMEREI DEPUTAŢILOR#cdep #activitateplen #februarie2022

Publicată de Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor pe Marţi, 8 februarie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇