Scandalul de la Eurovision: De ce ar fi fost scos din calcul votul juriului din România și alte 5 țări

Scandalul de la Eurovision: De ce ar fi fost scos din calcul votul juriului din România și alte 5 țări

Apar noi detalii în scandalul Eurovision, când punctajele juriilor naţionale din Azerbaijan, Georgia, Muntenegru, Polonia, România, San Marino au fost anulate.

Potrivit postului flamand de televiziune VRT, juriile din aceste țări au fost eliminate, după ce s-a aflat că ar fi existat o înțelegere prin care se făcea schimb de puncte.

”Aflăm dintr-o sursă sigură că juriile din țările implicate au încheiat acorduri între ele și au convenit să își acorde reciproc puncte. EBU a decis apoi ca voturile juriului pentru fiecare dintre aceste 6 țări să fie recalculate atât pentru a doua semifinală, cât și pentru marea finală. Acest lucru a fost realizat pe baza rezultatelor din țările cu comportament de vot similar”, scrie VRT.

ADVERTISING

Songfestival.be a examinat deja rezultatele și scrie că punctele juriului din Azerbaidjan, Georgia, Muntenegru, Polonia, România și San Marino s-au schimbat.

Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU), organizatorul Eurovision, a decis să elimine din concurs, în cea de a doua semifinală, juriile din șase țări, printre care se află și România.

TVR susține că voturile României trebuiau să meargă către Republica Moldova, dar au ajuns la Ucraina și acuză că regulile au fost schimbate în timpul jocului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Eda Marcus, prezentatoarea TVR, a publicat pe Instagram înregistrarea cu momentul „Bucharest is calling”, care arată consternarea ei atunci când Televiziunii Române i-a fost refuzată de către EBU (European Broadcasting Union) transmiterea în direct şi anunţarea punctajului juriului pentru Eurovision 2022.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇