Italia a dejucat atacuri ale hackerilor pro-ruşi în timpul Eurovision

Italia a dejucat atacuri ale hackerilor pro-ruşi în timpul Eurovision

Poliţia italiană a dejucat atacurile unor grupuri de hackeri pro-ruşi în timpul semifinalelor şi finalei de sâmbătă a Eurovision Song Contest de la Torino, au declarat duminică autorităţile, scrie Reuters.

Ucrainenii de la Kalush Orchestra au câştigat concursul cu melodia „Stefania”, după un vot masiv din partea publicului, revendicând o victorie emoţionantă care a fost salutată de preşedintele ţării Volodimir Zelenski. 

În timpul votării şi al show-urilor, departamentul de securitate cibernetică a poliţiei a blocat mai multe atacuri cibernetice asupra infrastructurii de reţea din partea grupului de hackeri Killnet şi a afiliatului său Legion, a spus poliţia.

ADVERTISING

De asemenea, poliţia a strâns informaţii de pe canalele Telegram ale grupului pro-rus pentru a preveni alte evenimente critice şi a identificat locaţia geografică a atacurilor.

Ediția din acest an este afectată de suspiciuni de fraudă. Juriile din șase țări, printre care și România, au fost eliminate în a doua semifinală, au decis organizatorii. Din partea României, TVR susține că voturile pentru Moldova s-au dus la Ucraina și acuză organizatorii că au schimbat regulile în timpul jocului.

Pe 11 mai, Killnet a revendicat un atac asupra site-urilor mai multor instituţii italiene, inclusiv al Senatului, camera superioară a parlamentului italian şi Institutul Naţional de Sănătate (ISS), a informat agenţia de presă ANSA. 

ADVERTISING

De când Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, multe guverne occidentale au ridicat nivelurile de alertă în aşteptarea unor posibile atacuri cibernetice asupra sistemelor şi infrastructurii IT.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇