Nicki Minaj, „cap de afiș” la Saga Festival, și-a anulat concertul în România pentru că se temea de „protestele din zonă”. Val de reacții negative

Nicki Minaj, „cap de afiș” la Saga Festival, și-a anulat concertul în România pentru că se temea de „protestele din zonă”. Val de reacții negative

Cântăreața americană Nicki Minaj, care era capul de afiș al Saga Festival, din București, a anunțat pe Twitter că își anulează concertul din România, din cauza „problemelor de siguranță legate de protestele din zonă”.

Artista a făcut anunțul duminică, cu numai câteva ore înainte de momentul în care urma să urce pe scenă. Motivul pe care l-a invocat pentru anularea concertului a stârnit un val de reacții negative pe rețele, din partea românilor.

Un motiv straniu

Nicki Minaj urma să sosească duminică seara în București, de la Dublin, unde a avut anteriorul concert programat, pentru a susține un concert la Saga Festival.

„Din îngrijorare pentru siguranța echipei și a mea, am fost sfătuită de echipa de securitate să nu mă deplasez la festivalul din România în această seară, din cauza problemelor legate de protestele din zonă. Aștept cu nerăbdare să vă văd pe toți altă dată. 

ADVERTISING

Ca mamă, trebuie să mă asigur că iau decizii corecte pentru ca eu să ajung acasă la fiul meu și pentru ca membrii echipei mele să ajungă acasă la familiile lor. Cred că trebuie să țin cont de sfaturile echipei de securitate în acest moment. Vă iubesc și vă mulțumesc pentru înțelegere și susținere”, scrie artista în postarea de pe Twitter.

În ceea ce privește venirea artistei, site-ul Boarding Pass remarcă: „PE SCURT: zborul unui avion privat care urma să zboare în seara zilei de duminică, 7 iulie 2024, de la Dublin (Irlanda) spre București a fost anulat. Inițial, avionul urma să aterizeze în capitala României la ora locală 20:37, apoi a fost amânat de trei ori și într-un final planul de zbor a fost anulat”.

📰 PE SCURT: zborul unui avion privat care urma să zboare în seara zilei de duminică, 7 iulie 2024, de la Dublin...

Publicată de BoardingPass pe Duminică, 7 iulie 2024

ADVERTISING

Banii pe bilete vor fi dați înapoi

SAGA Festival a confirmat anularea concertului, într-o postare pe Facebook. Organizatorii spun și ce se va întâmpla cu biletele pentru concertul acesteia.

„Cu tristețe trebuie să anunțăm că Nicki Minaj tocmai și-a anulat concertul, din cauza îngrijorărilor pentru bunăstarea ei și a echipei sale în România”, scriu organizatorii, adăugând că „acest lucru nu are nimic de-a face cu SAGA și depășește puterile noastre”.

ADVERTISING

„Este o mare dezamăgire pentru voi toți, așa cum este și pentru noi”, mai spun organizatorii. 

În postare, se menționează și că banii pentru biletele nescanate de duminică vor fi dați înapoi.

Heartbreaking NewsIt is with a heavy heart that we have to announce Nicki Minaj has just cancelled her performance due...

Publicată de SAGA Festival pe Duminică, 7 iulie 2024

Val de reacții negative

Un val de reacții negative a apărut pe rețele, criticând sau ironizând motivul invocat de artistă. Oamenii consideră că motivul real este mai degrabă că artista nu a fost plătită de organizatori, având în vedere că un alt artist, DJ-ul Hardwell, și-a anulat sâmbătă concertul, invocând probleme tehnice și că nu a fost plătit.

De asemenea, internauții spun că nu sunt alte „proteste în zonă” în afară de cel al contabililor, care va avea loc luni în București, și de care artista nu are de ce să se teamă.

Un internaut îi scrie artistei: „spune doar cum este: nu te-au plătit sau sunt probleme tehnice, dar nu ar trebui să fie nicio problemă de siguranță în privința pseudo-protestelor de la București. NU suntem o țară din lumea a treia, iar protestele noastre sunt, de fapt, mai pașnice decât în Franța, Belgia sau alte țări din Europa de Vest. Nu prezentați România ca fiind o țară nesigură. Bucureștiul este una dintre cele mai sigure capitale din Europa, cu un nivel scăzut al criminalității. Ceea ce scrieți aici ne afectează imaginea și prestigiul”.

„Contabilii pot fi foarte periculoși”, se arată în altă postare, în timp ce un alt internaut îi transmite ironic că a luat o decizie bună să meargă în SUA, în condițiile în care România este de 10 ori mai sigură.

„Fabulos motivul...am crezut că vin minerii la București și s-au panicat, când de fapt "Pe 8 iulie, la București va fi un protest cu tema „Fără haos în legislația fiscală” – la care vor participa contabili, economiști și antreprenori din toată țara", este un alt comentariu, completat de un internaut cu remarca: „periculoasă categoria asta de oameni, oameni cu educaţie si muncitori, dacă aruncă cu registrul de control după ea?!”

În aceeași notă, într-o altă postare se remarcă: „Maine la proteste se anunţă facturi lacrimogene, cocktailuri excel şi tastaturi artizanale. Haos ce o sa fie, stay safe!”


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇