Biohackerii din Silicon Valley au găsit un nou ”elixir al tinereții”

Biohackerii din Silicon Valley au găsit un nou ”elixir al tinereții”

Aflați într-o perpetuă căutare a elixirului tinereții, biohackerii din Silicon Valley îmbrățișează cu entuziasm orice soluție care promite să oprească timpul în loc, de la băi cu gheață și post intermitent la cocktailuri de zeci de suplimente și transfuzii de sânge.

Zilele acestea, în vogă printre cei ce aleargă după tinerețe fără bătrânețe și longevitate sunt tratamentele cu peptide, care sunt, în esență, lanțuri scurte de aminoacizi.

Disponibile sub formă de pastile, injecții sau creme, peptidele pot îmbunătăți performanța, pot crește libidoul, pot spori elasticitatea pielii și pot ajuta chiar în lupta cu bolile, notează Business Insider.

ADVERTISING

Potrivit lui Andrew Huberman, specialist în neuroștiințe, printre cele mai populare tratamente cu peptide pentru sănătate și fitness în prezent, atât printre bărbați, cât și printre femei, sunt cele care eliberează hormonul de creștere uman, ca Sermorelin, Tesamorelin și Ipamorelin.

Luate înainte de culcare, pe stomacul gol, vor stimula o masivă eliberare a hormonului de creștere, ceea ce poate grăbi recuperarea, poate ajuta la pierderea grăsimii și poate contribui la refacerea mușchilor, precizează Huberman, conform sursei citate.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La clinica NextGen Health din San Jose, cel mai folosit tratament cu peptide are la bază CJC 1295 / Ipamorelin, un amestec care stimulează producția hormonului de creștere, și GHK-Cu, peptide care previn îmbătrânirea pielii.

Pacienții își administrează injecțiile singuri acasă, conform instrucțiunilor. Prețul unui tratament lunar este de aproximativ 420 de dolari, însă prețul unei injecții cu soluție pe bază de peptide poate să ajungă și la aproape 1.000 de dolari.  

Huberman atenționează că, indiferent de tratament, odihna, alimentația corectă, exercițiile fizice și interacțiunea socială sunt importante pentru a obține cele mai bune rezultate.

ADVERTISING

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇