Actrița Ellen Page a anunţat că e transgender și își schimbă numele

Actrița Ellen Page a anunţat că e transgender și își schimbă numele

Actriţa canadiană Ellen Page, devenită celebră graţie rolurilor interpretate în filmele „Juno” şi „Inception” şi în serialul „The Umbrella Academy”, a anunţat marţi că este transgender şi se va numi de acum înainte Elliot Page, informează AFP.

„Salut, prieteni. Vreau să vă împărtăşesc faptul că sunt trans. Pronumele mele sunt el/ei şi mă numesc Elliot”, a scris Page pe conturile sale de Instagram, Twitter şi Facebook, anunţându-şi noua identitate.

"Îmi place să fiu trans. Şi îmi place să fiu queer", a mărturisit vedeta canadiană, în vârstă de 33 de ani, care interpretează în această perioadă personajul Vanya în serialul "The Umbrella Academy", produs şi difuzat de Netflix.

ADVERTISING

"Suntem atât de mândri de super-eroul nostru! Te iubim Elliot!", au reacţionat reprezentanţii companiei Netflix pe Twitter.

Ellen Page a devenit cunoscută pe plan mondial în 2007, interpretând o adolescentă însărcinată în filmul "Juno", iar acel rol i-a adus o nominalizare la Oscar în anul următor la categoria "cea mai bună actriţă".

Vedeta canadiană a jucat şi în "Inception" (2010), alături de Leonardo DiCaprio, apoi în filmul "To Rome with Love" (2012), regizat de Woody Allen.

ADVERTISING

În 2014, ea dezvăluit public că este gay, devenind foarte rapid unul dintre purtătorii de cuvânt al comunităţii LGBTQ din America de Nord.

"Timp de câţiva ani am trăit ascunzându-mă. Şi, în mod clar, ceva la Hollywood şi în industria cinematografică m-a făcut să simt că nu-mi puteam dezvălui homosexualitatea. Acum, că am făcut-o publică, cred că este cea mai bună decizie pe care am luat-o vreodată", declara Page pentru AFP în 2016, cu ocazia lansării peliculei "Free Love".

Acel film, un lungmetraj de Peter Sollett, inspirat de o poveste adevărată, descrie bătălia purtată de un cuplu gay pentru recunoaşterea drepturilor lor.

ADVERTISING

După anunţul ei public din 2014, vedeta, care s-a căsătorit cu dansatoarea-coregrafă Emma Portner în 2018, a fost implicată în multe proiecte (filme şi documentare) având drept subiect dificultăţile şi discriminarea cu care se confruntă comunitatea LGBTQ.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇