Accesul la festivaluri ar putea depinde de vaccinarea antiCOVID. Ce spune DJ-ul David Guetta

Accesul la festivaluri ar putea depinde de vaccinarea antiCOVID. Ce spune DJ-ul David Guetta

În contextul în care industria muzicală a spectacolelor live a fost închisă din cauza pandemiei de COVID-19, DJ-ul francez David Guetta a declarat că ar fi firesc ca organizatorii viitoarelor festivaluri să restricţioneze accesul spectatorilor şi să îl permită doar pentru aceia dintre ei care s-au vaccinat împotriva noului coronavirus, informează Reuters.

Artistul francez, în vârstă de 53 de ani, a dezvăluit că a primit prima doză a vaccinului Pfizer-BioNTech şi i-a îndemnat pe admiratorii lui să se vaccineze. Totuşi, el a spus şi că înţelege şi că respectă faptul că vaccinarea reprezintă o decizie personală.

ADVERTISING

O trupă rock a găsit o soluție pentru a ține concerte live în pandemie: Oameni în bule spațiale (Video)

"Cred că este absolut firesc. Oamenii au dreptul de a nu se vaccina, dar ei nu pot să impună altor oameni riscul de a îi îmbolnăvi", a declarat artistul marţi pentru Reuters.

Dj-ul francez este de părere că ar fi firesc şi ca oraşele şi ţările să impună această regulă.

Pe plan global, au fost raportate până acum cel puţin 103.371.000 de cazuri de COVID-19 şi 2.235.000 de decese asociate acestei maladii.

ADVERTISING

Locuitorii din Franţa, ţara natală a DJ-ului David Guetta, una dintre cele mai grav afectate ţări din Europa şi din lume de pandemie, se numără printre cei mai sceptici în privinţa vaccinurilor, iar sondajele de opinie arată că mai puţin de jumătate din populaţia franceză are intenţia de a se vaccina împotriva COVID-19.

Putem să ne gândim la o vară plină de concerte? Iată ce evenimente au fost reprogramate pentru 2021 și ce artiști ar urma să vină în țară

2022, anul celor mai mari petreceri?

David Guetta, cunoscut pentru colaborările sale din ultimele două decenii cu artişti celebri precum Snoop Dogg şi Kid Cudi, speră într-o încheiere în acest an a pandemiei, despre care spune că a fost "îngrozitoare pentru industria muzicală" şi este de părere că 2022 ar putea să devină "anul celor mai mari petreceri" din toate timpurile.

ADVERTISING

De îndată ce concertele şi festivalurile vor reveni în vieţile oamenilor, David Guetta spune că se va afla "într-un turneu non-stop".

Sâmbătă, David Guetta va transmite în streaming un concert - fără public - din celebrul hotel Burj Al Arab din Dubai, organizat în beneficiul UNICEF şi al organizaţiei locale Dubai Cares, în cadrul iniţiativei sale de caritate "United at Home". 

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇