Vremea se strică și mai tare: ANM a emis noi coduri galben și portocaliu de ploi abundente

Vremea se strică și mai tare: ANM a emis noi coduri galben și portocaliu de ploi abundente

Ploile nu ne dau pace în perioada imediat următoare, ba chiar se înrăutățește situația.

ANM a emis două coduri – unul galben și unul portocaliu – de ploi abundente. Cele două avertizări meteo au intrat în vigoare joi dimineață și expiră vineri, la ora 10:00.

Codul galben vizează ploi însemnate cantitativ și local instabilitate atmosferică temporar accentuată.

”În intervalul menționat, în Muntenia, Banat, Crișana și în cea mai mare parte a Transilvaniei, Olteniei, Dobrogei și Moldovei, precum și la munte, vor fi averse însemnate cantitativ, însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat de grindină. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp”, transmite ANM.

ADVERTISING

În plus, astfel de fenomene se vor semnala și în restul teritoriului, dar vor fi de scurtă durată şi pe areale mai restrânse.

De cealaltă parte, codul portocaliu vizează ploi abundente.

”În zona Carpaţilor Meridionali şi a Munților Apuseni, precum și în sudul Moldovei și nord-estul Munteniei vor fi ploi abundente și se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 40…60 l/mp.

La peste 1700 m, ploile vor determina topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă prezent în continuare la altitudini mari, unde măsoară în general între 15 și 140 cm”, potrivit meteorologilor.

harta-anm
Foto: Captură ANM

Prognoză specială pentru București

Meteorologii au emis şi o avertizare specială pentru București, unde până vineri dimineața va fi frig și va ploua.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vor fi înnorări temporar accentuate și va ploua, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor aduna 20...30 l/mp. Vor fi mai ales averse, iar mai ales spre seară și la începutul nopții se vor semnala descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimă va fi de 9...10 grade.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇