Vine un val de aer polar: Temperaturile scad și la minus 20 de grade

Vine un val de aer polar: Temperaturile scad și la minus 20 de grade

După ce în ianuarie am avut şi 22 de grade afară, iată că luna februarie se anunţă mai… îngheţată.

Mai exact, un val de aer polar se va simţi începând de duminică și apoi toată săptămâna viitoare, când maximele vor fi sub media acestei perioade din calendar.

Potrivit ANM, "în săptămâna 6 – 13 februarie, temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în regiunile centrale, sud-estice și la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice."

Elena Mateescu, directorul ANM, a spus mai exact cât de jos vor coborî temperaturile.

ADVERTISING

"Săptămâna viitoare vor fi temperaturi care pe parcursul nopților vor fi preponderent negative, cu cele mai coborâte valori nu numai în zonele depresionare din estul Transilvaniei, unde este posibil să consemnăm valori sub -15 grade, dar și în regiunile intracarpatice. Este posibil în zonele mai joase să vorbim de valori sub pragul de ger, sub -10 grade, inclusiv în Capitală, să ne apropiem de -9 grade Celsius", a precizat Mateescu, la Antena3.

Nopțile și diminețile vor fi geroase, cu minime posibil spre -20 grade în depresiuni și la munte.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Săptămâna 6-13 februarie, așa cum arată și actualizarea estimărilor meteorologice, din punct de vedere al regimului de temperaturi, este o săptămână mai rece decât în mod obișnuit în cea mai mare parte a țării", a mai spus directorul ANM.

Deocamdată nu scăpăm de viscol: ANM a emis două coduri galbene. Vântul o să bată și cu 90 km/h


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇