Cod galben de ninsoare pentru Bucureşti şi mai multe judeţe

Cod galben de ninsoare  pentru Bucureşti şi mai multe judeţe

ANM a emis duminică o avertizare de tip cod galben de ninsoare, cu depunere de strat de zăpadă, pentru Bucureşti şi câteva judeţe din sud-estul ţării.

Atenţionarea este valabilă luni, 30 noiembrie, între orele 5:00 şi 20:00.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Vizate de codul galben sunt Bucureştiul, dar şi judeţele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila şi Constanţa.

În intervalul menționat, în sudul și estul Munteniei și în cea mai mare parte a Dobrogei treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Cantitățile de precipitații vor depăși, pe arii restrânse 15…20 l/mp. Spre seară aria ninsorilor se va restrânge către Dobrogea, unde temporar vântul va avea unele intensificări, cu viteze de 40…45 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea.

Foto: ANM

ANM mai precizează că precipitații slabe, sub formă de ninsoare, se vor semnala în sud-estul Olteniei, sudul Moldovei și în restul Munteniei. Pe litoral vor fi precipitații mixte, iar în noaptea de luni spre marți vor predomina ninsorile.

Şefa ANM anunţă că iarna vine cu posibile episoade de viscol şi ger. Cum va fi vremea în minivacanţa de 1 Decembrie

Vremea se va menține deosebit de rece în prima parte a săptămânii, mai ales pe parcursul nopților și dimineților, adaugă meteorologii în informarea lor.

Prognoza pentru Bucureşti

Temperaturile scad și sunt posibile ninsori, în Capitală, de luni, de la ora 5.00. Stratul de zăpadă va măsura, izolat, cinci centimetri.

Vremea va fi închisă și rece în Capitală, începând de luni.

La sfârșitul nopții de duminică spre luni și în prima parte a zilei de luni, temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă, care va măsura în medie 3 – 5 centimetri și izolat posibil peste 5 centimetri.

Vântul va sufla în general slab, iar temperatura maximă, pe parcursul zilei de luni, va fi de 0 – 1 grad.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro