Vine ciclonul! Trei alerte de vreme rea, valabile până miercuri

Vine ciclonul! Trei alerte de vreme rea, valabile până miercuri

Un ciclon din Marea Mediterană ajunge în România şi aduce vânt puternic, ploi și temperaturi scăzute.

„Vom avea o schimbare semnificativă în ceea ce privește evoluția condițiilor meteorologice”, a anunțat încă de ieri directorul ANM, Elena Mateescu.

ANM a emis luni dimineaţă două avertizări de tip cod galben şi o informare de vreme rea.

Primul cod galben este valabil luni, între orele 10 şi 18.

Vântul va avea intensificări în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei. Vor fi viteze în general de 55...65 km/h, iar în județul Constanța și pe litoral, rafalele vor depăși temporar 70 km/h.

ADVERTISING

Pe litoral vântul va continua să prezinte intensificări în prima parte a nopții de luni spre marți, cu viteze de 50...55 km/h, precizează ANM.

image-6
Foto: ANM

Informarea de vreme rea este valabilă de luni, de la ora ora 14, până miercuri, la 10 dimineaţa.

În intervalul menționat, temporar se vor semnala precipitații în aproape toată țara și se vor acumula cantități de apă în general de 15...25 l/mp. Vor fi ploi, ce vor avea și caracter de aversă, însoțite și de descărcări electrice îndeosebi în sud-estul teritoriului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La munte, iar în noaptea de marți spre miercuri, trecător și în zonele mai joase de relief din Transilvania și Moldova se vor semnala precipitații mixte.

Marți, vântul se va intensifica în zona montană înaltă, în special în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, unde vor fi rafale de 60...80 km/h, iar temporar și în regiunile estice și local în cele vestice și sud-vestice, în general cu viteze de 45...55 km/h, adaugă ANM.

La munte va ninge

Al doilea cod galben este valabil de luni, ora 18, până marţi, la ora 22.

ADVERTISING

În cea mai mare parte a Transilvaniei și în nord-vestul Moldovei, precum și în zonele montane aferente va ploua și se vor acumula cantități de apă de 25...30 l/mp, iar izolat de 50 l/mp.

La altitudini mai mari de 1500 m, îndeosebi pe parcursul zilei de marți (13 februarie) în Carpații Orientali și în Carpații Meridionali vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, local consistent, este prognoza ANM.

image-7
Foto: ANM

Cum va fi vremea la Bucureşti

ANM a emis şi o prognoză specială pentru Capitală.

Aici temperaturile scad ușor faţă de weekend, însă vremea se va menține şi luni semnificativ mai caldă decât normal în această perioadă din an. Cerul va avea înnorări și temporar după-amiaza și seara vor fi
averse și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat (cu rafale de 35…40 km/h).

Temperatura maximă se va situa în jurul a 16 grade, iar minima va fi de 4…5 grade.

Şi marţi valorile de temperatură vor continua să scadă ușor, dar se vor situa în continuare peste normele specifice perioadei. Cerul va avea înnorări, trecător va ploua mai ales după-amiaza și noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat.

Temperatura maximă se va situa în jurul a 13 grade, iar cea minimă va fi de 5…6 grade


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇