Un ciclon din Marea Mediterană ajunge în România. Se schimbă vremea în toată țara

Un ciclon din Marea Mediterană ajunge în România. Se schimbă vremea în toată țara

După zile cu temperaturi ridicate, cu mult peste media lunii februarie, un ciclon din Marea Mediterană pătrunde pe teritoriul României și aduce ploi și temperaturi mai reduse în toată țara.

„Vom avea o schimbare semnificativă în ceea ce privește evoluția condițiilor meteorologice”, a anunțat directorul ANM, Elena Mateescu, într-o intervenție la Antena 3.

Potrivit directorului ANM, duminică dimineață, la 128 de stații meteorologice se înregistrau cele mai mari temperaturi minime zilnice pentru o zi de 11 februarie de când se fac măsurători meteorologice în țara noastră. Iar 30 de stații au înregistrat recorduri lunare. 18 grade erau în jurul orei 15:00 la București Afumați și București Băneasa.

ADVERTISING

De luni, însă, temperaturile vor mai scădea. În jumătatea nordică a țării, maximele nu vor mai depăși 7 - 8 grade Celsius, în timp ce în sud este posibil să mai avem 16 - 17 grade Celsius.

Vor veni și ploile, aduse de ciclonul din Marea Mediterană care intră pe teritoriul țării noastre. Vom avea averse în Banat, Oltenia, Muntenia, Transilvania, dar și Maramureș, Moldova și Dobrogea. La peste 1700 de metri, precipitațiile vor fi mixte.

Cantitățile de apă vor fi semnificative, în jur de 15 - 20 litri pe metrul pătrat. De asemenea, va bate vântul, cu 50 - 60 km/h.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, potrivit prognozei speciale emisă de ANM, temperaturile vor ajunge duminică până la 21 de grade Celsius, în timp ce luni, temperaturile vor rămâne ridicate pentru această perioadă, dar nu va mai depăși 16 grade Celsius.

De asemenea, până luni dimineața, cerul va fi temporar noros, vântul va sufla în general moderat, cu viteze de 35-45 km/h. Temperatura maximă va fi de 20-21 de grade, iar cea minimă de 9-11 grade.

Iar luni, de la 8:00 la 18:00, deși temperaturile vor fi ușor mai scăzute față de intervalul precedent, vremea se va menține semnificativ mai caldă decât normal în această perioadă din an.

ADVERTISING

Cerul va avea înnorări și începând din orele amiezii, vor fi ploi, mai ales averse și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat (cu rafale de 35-40 km/h). Temperatura maximă se va situa în jurul a 16 grade.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇